"20.000" - Marčelo najavljuje "Napet šou"

Napetost u iščekivanju albuma "Napet šou" raste i među ​Marčelovom publikom, ali i kod samog autora Marka Šelića. Na YouTube kanal postavljen je još jedan tizer za ovaj dugonajavljivani projekat - radna verzija pesme ​,,20.000".

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

09:12

Default images

"Napet šou" je okupio tridesetak vrsnih muzičara, koji su oživeli 17 kompozicija. Publika je već imala prilike da čuje ,,Čep", ,,Laž" i ,,Peglu", a sada i ,,20 000": ​​,,Pesma postavlja veoma jednostavno pitanje: čemu služe famozna ,,nova radna mesta", obećana od strane ama baš svih političkih partija i stranaka, ako to zapravo znači da će još veći broj ljudi nego sada raditi za platu od dvadesetak hiljada dinara i pride biti naterani da se osećaju povlašćeno što uopšte imaju posao", objašnjava Marko Šelić tematiku pesme ,,20.000" koju je za samo 36 sati na njegovom YouTube kanalu preslušalo ​više od​ 30.000 ljudi.
Dugoočekivani ,,Napet šou" biće objavljen 1. oktobra u izdanju Lagune. ,,Napet šou" je knjigoalbum - knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme ,,Napetog šoua". Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše ,,ovde i sad" - jednom rečju, zašto svi živimo napet šou.

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok enciklopedija Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: