Kaningemova „Snežna kraljica“ na srpskom

Roman „Snežna kraljica“ jednog od vodećih savremenih svetskih pisaca Majkla Kaningema, biće objavljen na srpskom jeziiku do Sajma knjiga u Beogradu, saopštila je izdavačka kuća Arhipelag.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

17:07

Default images

Novi roman Majkla Kaningema počinje neočekivanom prosvetljujućom vizijom. Njegov junak, ubrzo posle još jedne svoje nesrećne ljubavi, šeta kroz Central park i iznenada na nebu vidi svetlost koja na njega ostavlja snažan utisak. Mada ne veruje u vizije i nije religiozan, Kaningemov junak ne može da porekne ono što je video i doživeo.

U isto vreme stariji brat glavnog junaka, inače muzičar, pokušava da napiše baladu posvećenu svojoj bolesnoj ženi. Kaningem na uzbudljiv način prati svoje junake u paralelnoj potrazi za smislom života između ljubavi i religije, snažnih vizija i potresnih trenutaka posle izgubljene ljubavi.
Arhipelagovo izdanje, u prevodu Anike Krstić, biće jedno od prvih izdanja ovog romana izvan engleskog jezika. Američko izdanje romana „Snežna kraljica“ objavljeno je krajem maja ove godine.

Isti izdavač je objavio i prethodni roman Majkla Kaningema „Dok ne padne noć“ koji je imao veliki uspeh kod naših čitalaca. U pitanju je topla i sadržajna knjiga o emocijama koje mogu da preobraze čovekov život. Roman pripoveda o Peteru i Rebeki Haris, četrdesetogodišnjacima s Menhetna, iz Sohoa, u čijem mirnom i ispunjenom životu odjednom dolazi do neočekivanog preokreta.

Junaci u romanu „Dok ne padne mrak“ odjednom u svojoj svakodnevici otkrivaju sile za koje su mislili da više ne postoje i iz bezlične običnosti upadaju u vrtlog strasti i iskušenja, saznavajući mnogo i o sebi i o drugima. Kaningem ispisuje uzbudljivu priču o svakodnevnom životu, priču punu dinamike i potresa, najrazličitijih avantura i preokreta.

Majkl Kaningem, dobitnik Pulicerove nagradu za književnost, pisac je slavnog romana „Sati“ o sudbini Virdžinije Vulf. Prema ovom romanu snimljen je istoimeni film Stivena Daldrija sa Nikol Kidman u ulozi čuvene književnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: