Selindžerova kuća na prodaju

Kuća u američkom gradiću Kornišu u kojoj je autor kultnog romana "Lovac u žitu" Džerom D. Selindžer proveo prvi deo svog bega od javnosti je na prodaju.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

15:21

Default images

Selindžer je imanje u Kornišu kupio sredinom pedestih godina prošlog veka, kada je odlučio da se povuče iz javnosti, a u kući je živeo do razvoda od svoje druge supruge Kler Daglas, krajem šezdesetih godina.

Nakon toga je imanje kupila porodica Litlfild, a Selindžer se preselio u drugu kuću, takođe u Kornišu.

Ne zna se na kojim delima je Selindžer radio na ovom imanju, a moguće je da su baš tu napisane "Freni" i "Visoko podignite krovnu gredu, tesari" objavljeni 1955. godine, kao i "Zui" (1957) i "Simor: Uvod" (1959).

Dugogodišnja vlasnica Džoan Litlfild za imanje od 12 ari, sa kućom sa četiri spavaće sobe, tri kamina i dva kupatila i mnogo istorije traži 511.000 evra.

Na prodaju se odlučila dve godine nakon smrti muža, a razmišlja i o oglasu u "Njujorkeru", listu u kom je Selindžer objavio neka od svojih najpoznatijih dela.

"Nekadašnji dom pisca JD Selindžera, ova kuća se nalazi u zadivljujućoj bašti, okružena cvećem i drvećem. Zemlja sa obe strane puta garantuje privatnost, a mesta u bašti su za odmor i sanjarenje", navodi se u oglasu.

Lokalni mediji navode da je Selindžerova kuća sada puna jastučića, porcelana i kristala i da su preovlađujuće boje roze i narandžasta, ali da i dalje ima neke odlike skrovišta čuvenog pisca.

Ako ništa drugo, do nje vodi dugačak vijugavi put sa brojnim znakovima upozorenja "Zabranjen ulaz", čiji je autor sigurno bio Selindžer.

Selindžer je preminuo 2010. godine, takođe u Kornišu, ali u drugoj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: