Debi Rejnolds nagrada SAG

Američka glumica, pevačica i plesačica Debi Rejnolds, zvezda holivudskih klasika "Pevajmo na kiši" i "Kako je osvojen Divlji zapad", dobitnica je nagrade Američkog udruženja filmskih glumaca (SAG).

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.08.2014.

20:46

Default images

Kako prenose strane agencija, priznanje kolega joj je dodeljeno kako za profesionalna dostignuća, tako i za humanitarni rad.

Udruženje je saopštilo da će 82-godišnjoj glumici priznanje za životno delo biti uručeno na dodeli SAG nagrada koja se tradicionalno održava u januaru.

Rejnolds je karijeru započela posle Drugog svetskog rata.

Snimila je više od 50 filmova, pojavila se u dvadesetak televizijskih serijala, nastupala na Brodveju i londonskom Vest Endu, a najpoznatija je po ulozi u jednom od najpopularnijih mjuzikla svih vremena: "Pevajmo na kiši" iz 1952. Mjuzikl "The "Unsinkable Molly Brown” (1964) doneo joj je nominaciju za Oskara.

Igrala je sa nekim od vodećih glumaca 1950-ih i 1960-ih godina, uključujući Džina Kelija, Frenka Sinatru, Tonija Kertisa i Freda Astera.

Godine 1955, zajedno sa grupom tadašnjih mladih zvezda osnovala je fondaciju "Talijans" koja pomaže ljudima sa mentalnim poremećajem, a koja je dosad prikupila više od 30 miliona dolara.

Iako u poodmaklim godinama, Rejnolds nastavlja da radi, a nedavno je publika mogla da je vidi u ulozi majke ekstravagantnog pijaniste Liberačija u filmu "Iza Kandelabra" Stivena Soderberga u kojem je igrala sa Majklom Daglasom.

Debi Rejnolds je majka glumice Keri Fišer, najpoznatije po ulozi princeze Leje u "Ratovima zvezda".

Svečana dodela SAG nagrada biće održana 25. januara u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: