Završen festival piva i muzike na Ušću

Jutros u 2.20 časova na beogradskom Ušć je, pesmom grupe S.A.R.S "Mir i ljubav", zatvoren 12. Belgrade Beer Fest.

Izvor: Izvor: Beer Fest

Ponedeljak, 18.08.2014.

15:25

Default images

Belgrade Beer Fest i pete, poslednje večeri ponudio je odličan provod za posetioce koji su na Ušću uživali u pivu i kvalitetnom muzičkom programu.

Poslednje veče sa bine otvorili su bluzeri: Night Train Blues Band, Niagara, Di Luna Blues Band… Potom su Bilja Krstić & Bistrik Orchestra izvođenjem izvorne muzike pozdravili brojne posetioce.

Na oduševljenje 110.000 prisutnih u publici dobar provod nastavljen je uz svirku benda Van Gogh. Đule i momci od samog starta krenuli su sa najvećim hitovima, nizale su se pesme “Nešto me vuče dole”, “Ludo, Luda”, “Spisak razloga, “Za tvoje godine”, “Neko te ima noćas”, koje je publika u glas izvodila sa bendom.

Ono što je ovaj nastup učinilo orginalnim jeste da su članovi benda uz kamere sa bine snimali publiku i pozvali je da svojim snimcima mobilnim telefonima učestvuju u snimanju novog spota.

Nakon nastupa Van Gogha, na binu su se popeli članovi YU grupe koji su nastup otvorili pesmom “Gde si ti, a gde sam ja”. Usledili su hitovi “Dunavom šibaju vetrovi”, “Pustinja”, “Kosovski božuri”, “Zlatna jabuka”, “Crni leptir”, “Čudesna šuma”, “Mornar” “Dugo znamo se”, “Kome se raduješ”, koje je publika otpevala u glas sa bendom.

Odličnim nastupom grupe "Darkvud Dab" festival je ušao u završnicu večeri dok je grupi "S.A. R. S" pripala čast da svečano zatvori muzički program 12. Belgrade Beer Festa. Poslednja pesma koju je “S.A.R.S” izveo pod nazivom “Mir i ljubav” je i poruka koju Belgrade Beer Fest želi da pošalje u svet.
Foto: TANJUG/OKSANA TOSKIÆ/ bk
Ovogodišnji Belgrade Beer Fest je posetilo više od pola miliona ljudi, čime je festival opravdao titulu najposećenije manifestacije u jugoistočnoj Evropi.

Festival je protekao u najboljem redu, bez ikakvih problema i incidenata. Ponosni smo na posetioce festivala koji su u potpunosti poštovali sve bezbednosne mere i u izuzetnom raspoloženju uživali u 35 koncerata i degustaciji oko 50 pivskih brendova.

Akcija »Kad pijem, ne vozim« i besplatan prevoz koji je organizovan za posetioce koji su želeli u većoj meri da se prepuste hmeljskom napitku, dala je odlične rezultate, jer i na ulicama Beograda za ovih pet večeri nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako najviše doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

Rezultati društveno odgovorne kampanje »Biram da recikliram«, koju sprovodimo po šesti put, nedvosmisleno pokazuju da smo uspeli značajno da utičemo na svest ljudi da u punoj meri shvate značaj reciklaže i da mimo ove akcije vode računa o zaštiti životne sredine. Naime, samo u toku ove akcije koja je sprovedena tri nedelje pred festival na Adi Ciganliji prikupljeno je oko 33.500 limenki ili oko pola tone, a na samom festivalu u presama i kantama za limenke se našlo oko 300 kg limenki za reciklažu. Sav novac od otkupa ovih limenki biće uplaćen na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima u majskim poplavama.

Učesnici kampanje »Biram da recikliram« ove godine su bili u prilici da osvoje i veoma vredne nagrade koje su dobitnicima uručene na glavnoj bini. Prvu nagradu osvojio je Vidoje Conić i njemu je pripao bicikl od aluminijuma. Drugu nagradu dobio je Jovica Topalovski, dok su treće mesto i po sto litara piva podelili Bojana Mihajlović, Igor Drobnjaković i Stefan Dimić, dok je Branislav Glišić osvojio 100 litara Coca - Cole.

Preko svoje facebook stranice Belgrade Beer Fest je ove godine realizovao i takmičenje pod nazivom #CANfie – selfie sa limenkom omiljenog piva, za koje su vredne nagrade takodje uručene na glavnoj bini i to: prvo mesto pripalo je Tijana Milikić i Lidija Vuković koje su dobile mobilni telefon, drugo mesto i tablet računar osvojila je Marija Ilić, dok je treća nagrada - fotoaparat, pripala Saši Babiću.

Još jedna humanitarna akcija koju smo svako veče festivala realizovali sa hedlajnerima i posetiocima festivala »Ajmo svi za 1003« je izazvala odlične reakcije. Aki, Bajaga, Loša, Inspektor Blaža i Žika iz YU grupe su u toku svojih koncerata pozvali posetioce festivala da pošalju sms poruku za pomoć ugroženima u majskim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: