Završen 20. Nišville Jazz Festival

U Nišu je sinoć završen Nišvil džez festival, koji po tradiciji otvaraju i zatvaraju niške grupe, a sada je ta privilegija pripala mladom sastavu Proces.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.08.2014.

09:53

Default images

Završnica festivala bila je rezervisana za legendarni Originalni Bluz Braders bend i američku pevačicu Iyoka.

"Braća bluz" svirala su hitove iz dugogodiššnje karijere ovog sastava i numere iz istoimenih filmova. Vedrog duha, sa humorom i bez njega, muzičari su tokom čitavog koncerta komunicirali sa publikom. Jedan od pevača, Tomi, u jednom trenutku je rekao da je isped njega "divlja publika", pa je njihov nastup bio muzičko-zabavljački šou u kome je učestvovala i publika.

Neposredno pre Braće Bluz nastupila je američka pevačica nigerijskog porekla Ijeoka Okoavo Iyoka (Iyeoka Okoawo). Iako najavljivana kao jedna od najvećih zvezda festivala, njen nastup je izazvao veće oduševljenje nego što se očekivalo. Energična, duhovita i iznad svega emotivna muzika bila je ono što je publici trebalo. Prepune tribine i prostor ispred bine odjekivale u ritmu Iyokinih peama.
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
Završne večeri Nišvila nastupili su još i japanski trio Tokamen Nabuki, domaći Fish in Oil i brazilski Danijel Marqes trio.

Posećenost sinoćnjih koncerta prevazišla je sve prethodne večeri. Broj posetilaca je rastao svakim danom festivala, a organizatori prema prvim procenama govore da je za četiri večeri Nišvila, Nišku tvrdjavu posetilo oko 150.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: