Bibliotekari iz Srbije na kongresu u Lionu

Godišnji kongres Međunarodne federacije bibliotečkih udruženja (IFLA), najznačajniji internacionalni događaj u domenu bibliotekarstva i informacionih nauka, biće održan od 16. do 21. avgusta u Lionu, u Francuskoj.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2014.

11:17

Default images

Tema ovogodišnjeg skupa je „Biblioteke, građani, društva: težnja za znanjem” (Libraries, Citizens, Societies: Confluence for Knowledge)”.

Učešće predstavnika Republike Srbije na ovom najznačajnijem svetskom stručnom skupu u oblasti bibliotekarstva omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Predstavnici Srbije koji će učestvovati na ovoj prestižnoj konferenciji su Ana Stevanović (Narodna biblioteka Srbije), Milan Vasiljević (Narodna biblioteka Srbije), Daniela Kermeci (Biblioteka Matice srpske), Sonja Ivanović (Biblioteka Matice srpske), Jasmina Ninkov (Biblioteka grada Beograda), Nataša Trkulja (Biblioteka grada Beograda), Goran Trailović (Gradska biblioteka Pančevo), Tatjana Jovanović Negoičić (Gradska biblioteka „Ilija M. Petrović“, Požarevac), Beba Stanković (Gradska biblioteka „Ilija M Petrović“, Požarevac).

IFLA je vodeće međunarodno telo koje predstavlja interese bibliotečko-informativnih servisa i njihovih korisnika. Osnovana je posle Prvog svetskog rata, na kongresu u Edinburgu, a današnje članstvo broji preko 2.000 članova iz više od 150 zemalja sveta.

Narodna biblioteka Srbije dugogodišnji je član ove najznačajnije međunarodne profesionalne federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: