"Parastos" kralju rokenrola Elvisu u subotu u Beogradu

U subotu će biti 37 godina od smrti "kralja rokenrola" Elvisa Prislija. Kao i ranijih godina, ovaj datum će biti prigodno obeležen i u Beogradu, i to u kafeu "Šikarica", gde će biti održan i "parastos" legendarnom muzičaru.

Izvor: Izvor: M.V./Blic/FB

Petak, 15.08.2014.

14:25

Default images

Ovaj tradicionalni događaj već godinama unazad organizuje didžej Čarming Čarli, a hepening za njega predstavlja način da obožavaoci Elvisa Prislija iskažu poštovanje legendi. Prema Čarlijevim rečima, ekipa koja pravi i posećuje rokenrol i rokabili žurke u Beogradu je oduvek povremeno pravila događaje kojima je obeležavala godišnjice svojim omiljenim pokojnim muzičarima, od kojih je naravno Elvis najpoznatiji.
"Tako je bilo otkako ja pamtim, od kasnih osamdesetih godina. Nismo morbidni ali takva nam je profesija starih rokera i to se radi svuda po svetu," kaže on.

Elvis Party u ovom obliku postoji od 2009. godine, kada je i dobio nadimak "parastos" jer su organizatori došli na ideju da se ponese slika sa crnim florom, svećom i žitom. "Nismo insistirali da se to shvati previše ozbiljno ali je reakcija gostiju kad se nađu pred žitom i svećom bila fenomenalna, pa smo taj običaj zadržali do današnjih dana," kaže on.

A da li se desilo da je Kralj nekome "ukazao" na ovim događajima?

"Za sada koliko znam Kralj se ukazivao samo Kristijanu Slejteru u filmu "True Romance", ja nisam još došao do tog stadijuma, mada ponekad popričam sa njim jer znam da me sluša," kaže u šali Čarming Čarli.
Na ovakve događaje pored rokabili ekipe dolaze i razni drugi ljudi koji vole klasični rokenrol, naravno kad uspeju da saznaju za ovakve opskurne događaje koji se organizuju iz ljubavi prema muzici a ne iz profita, koga tu retko ima ili je zanemarljiv u našim uslovima.

"Zato je ta scena mnogima nevidljiva ali nikako nije beznačajna jer je odatle sve počelo. Kod nas se možda ne uviđa dovoljno koliko je ta muzika raznovrsna i koliki je uticaj izvršila na mnoge poznate svetske izvođače," objašnjava Čarli. Ove žurke uvek su živopisan događaj, a posebna atrakcija su pinap devojke. Otkud one u Srbiji i koliko ih ima?

"Pin Up kao kategorija je vremenom postala vezana uz stari rokenrol, pa su se mnoge devojke pronašle u tome, neke vole i R'n'R, nekima je to dodatni posao ili hobi a neke jednostavno vole tu staru modu.".

Kao i svuda u svetu, slični događaji poput ovog postoje i u našem okruženju. Zanimljivo je da se Zagrebu na primer obeležava rođendan, a Beograd je zadužen za parastos.

"Naravno, razmenjujemo delegacije i telegrame i ni ova godina neće biti izuzetak. U skladu sa aktuelnim merama štednje vlade Srbije, ovaj veseli parastos ćemo ove godine održati u kafeu Šikarica u Skadarliji, uz žito, sveće, hladno pivo, pin up devojke u crnini i moj izbor svima poznatih hitova kao i puno retkih pesama koje običan slušalac retko kada ima priliku da čuje," kaže Čarli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: