Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću u petak

U petak 15. avgusta u 20h gost trećeg letnjeg ciklusa književnih Večeri na Kosančiću Narodne biblioteke Srbije će biti književnik Goran Gocić, ovogodišnji Nin-ov laureat za roman "Tai", u izdanju beogradske Geopoetike.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

17:06

Default images

Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz Gocićevog nagrađenog romana, kao i autorova razmišljanja na temu ličnog spasenja, mogućnosti ljubavi, čovekovom duhu, civilizacijskom ropstvu i čovekovim strahovima.

Odlomke iz romana Tai čita Mihajlo Jovanović, student četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Program je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

-- Pročitajte recenziju romana Gorana Gocića "Tai" --

Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića, a u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine. Ciklus „Večeri na Kosančiću“ uređuje i vodi Milena Đorđijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: