"Prvaci sveta!" - novi roman Slavoljuba Stankovića

"Prvaci sveta/svijeta!" je novi roman poznatog pisca Slavoljuba Stankovića (The Box, Split) u izdanju izdavačke kuće Algoritam iz Zagreba (avgust 2014).

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

15:12

Default images

Roman je objavljen prvo u Hrvatskoj, jer je dobio podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ljubitelji knjige u Srbiji imaće priliku da uživaju u romanu nakon njegovog predstavljanja na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru.

"Prvaci svijeta" je roman pisan u maniru radio/tv prenosa, a za potku ima finala svetskih košarkaških prvenstava u kojima reprezentacija Jugoslavije 1970, 1978. i 1990, kao i reprezentacija SR Jugoslavije 1998. godine, osvajaju zlato.

"Roman je posvećen našim sportskim komentatorima i svim našim prvacima sveta, i vraća nas u dane košarkaškog ponosa i slave, ali i poremećenih međuljudskih odnosa. Za Stankovića je uspon na vrh sveta u košarci samo povod za pogled prema dole, na scene koje se događaju u društvenoj bazi, scene iz svakodnevnice Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda. "Prvaci sveta!" je roman o igranju, u kom se sudaraju igre života i igranje životima... Neka pati koga smeta, odličan je roman "Prvaci svijeta!""

Slavoljub Stanković je napisao i romane "The Box" i "Split", kao i "Knjigu utisaka" koja se kao animirana serija upravo prikazuje na RTV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: