Priznanje pesniku Miljurku Vukadinoviću

Pesnik Miljurko Vukadinović dobitnik je prve nagrade za najbolju pesmu na konkursu književne manifestacije "Sija knjiga majke Angeline", posvećene liku i delu srpske despotice i zadužbinarke Angeline Branković, saopštio je danas Banatski kulturni centar Novo Miloševo.

Izvor: B92

Subota, 09.08.2014.

17:24

Default images

Nagradu su prošle godine ustanovili Banatski kulturni centar Novo Miloševo i Kulturno prosvetna zajednica Sečanj u saradnji sa Eparhijom sremskom i Radio televizijom Vojvodine, uz podršku Matice srpske.

Od ukupno 108 pesama pristiglih na konkurs na temu "U tuđem smo srcu svoje srce čuli" (stih Branka Miljkovića), žiri je prvu nagradu za najbolju pesmu dodelio Vukadinoviću, drugonagrađena je dr Snežana Baščarević, a treću nagradu ponela je pesma jereja dr Željka Đurića.

O pesmama je odlučivao žiri u sastavu: Sofija Ljukovčan, urednik i autor u Umetničkom programa RTV-a (predsednik), Dragana Slijepčević, predsednik Kulturno prosvetne zajednice opštine Sečanj, Danijela Aleksić, profesor srpskog jezika i književnosti, Dragan Batinić, književnik i novinar i Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra.

Žiri je dodelio i specijalne nagrade pesnicima Zorki Čordašević iz Nemačke, Slavici Dabevskoj Kirovskoj i i Borčetu Panovom iz Makedonije.

Nagrade književne manifestacije "Sija knjiga majke Angeline" za najbolje pesme biće uručene dobitnicima sutra u porti Hrama svetog Velikomučenika Dimitrija u Sečnju.

Četvrta kniževna manifestacija "Sija knjiga majke Angeline" održaće se sutra u Sečnju i 11. avgusta u manastiru Krušedolu kada će biti uručena nagrada akademiku i književniku Matiji Bećkoviću, ovogodišnjem dobitniku književne nagrade Despotica mati Angelina koja se dodeljuje za najbolju objavljenu knjigu na srpskom u 2013. i 2014. godini.

Žiri za dodelu nagrade odlučio je da nagradu dobije Bećković za knjigu "Oli mi ga dat" (Štampar Makarije, Beograd, Oktoih, Podgorica, Andrićev institut, Višegrad, 2014) a laureatu će nagrada biti uručena 11. avgusta, uoči Dana Prepodobne mati Angeline, na svečanosti, koja će se održati nakon prazničnog bdenja, u fruškogorskom manastiru Krušedol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: