P(j)esničenje na Šušuru

Festival Šušur! u Korčuli nudi u ponedeljak 11. avgusta u 21h svima kojima je potreban aktivan odmor, ali i predah od kupanja, bicikliranja, ronjenja, surfovanja i pešačenja, regionalno izdanje “Pesničenja”.

Izvor: Izvor: SEEcult

Petak, 08.08.2014.

12:22

Default images

Jedinstveni koncept aktivnog treninga poezije “Pesničenje”, koji je odavno prerastao originalni beogradski okvir, okupiće u Korčuli petnaestak autora iz Srbije i Hrvatske, uz druge zainteresovane pesnike namernike, piše portal SEEcult.

Šušur! Festival od riči poziva sve da iskoriste priliku i poslušaju na “P(j)esničenju” pesnikinje i pesnike koji, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmeravaju stvaralačke mišiće, predstavljaju postignute rezultate i demonstriraju snagu i fleksibilnost.

Učesnici će se prihvatati mikrofona po principu kružnog treninga, u dve serije.

Pesničke potencijale predstaviće: Ružica Dević, Ivan Velisavljević, Višnja Janošević, Bojan Marković, Aleksandar Nikolić, Marko Aksentijević i Tamara Bijelić iz Srbije, Irena Delonga Nešić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Jelena Vidović, Darinka Krstulović, Tugomir Matić i Daniela Tedeschi iz Hrvatske, te Marko Tomaš iz BiH…

Posebna disciplina, “pesnik namernik”, posle svake runde, otvorena je za sve koji bi svoje stihove pustili u svet. Starosnih i rodnih ograničenja nema, učešće je neprocenjivo, slušanje besplatno, prethodna rezervacija nije potrebna, a od opreme potrebno je samo - uho. Kontraindikacije nepoznate, povrede su vrlo retke, duhovni razvoj učestao, poručili su organizatori festivala Šušur! koji po završetku pesničkog okršaja nude i nastup DJ dua “koji širi samo ljubav” - Ewox i Tamarinsky iz Beograda nastupaće do sitnih jutarnjih sati.

Pesničenje” je, inače, započeto 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni.

Pesničenje” je do sada predstavilo hiljadu autora u više od 20 gradova širom regije.

Odlikuje se neposrednošću i brojnom posećenošću, podstiče predstavljanje novih autora i afirmisanje nekonvencionalnih vidova pesničke prezentacije odskačući dinamikom i šarolikom publikom od konzervativnih čitanja poezije.

"Šušur! Festival od riči” već treće leto, uprkos globalnim klimatskim i ekonomskim promenama, donosi večernje književno i muzičko osveženje, promovišući lokalne i regionalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Šušur! podseća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca - Korčulanina i posetilaca, gradeći platformu za slobodnu razmenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.

Šušur! je imao i specijal u Beogradu u decembru 2013. godine, kada je okupio više od 300 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: