Dragan Velikić gost "Večeri na Kosančiću“

U petak, 8. avgusta, u 20 sati, na Kosančićevom vencu, na mestu gde je 1941. godine stradala Narodna biblioteka Srbije, u okviru trećeg letnjeg ciklusa „Večeri na Kosančiću“, gostuje književnik Dragan Velikić.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

09:55

Default images

Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz do sada neobjavljenog autorovog romana „Islednik” kao i razgovor o jalovim gradovima, o putovanju kao bekstvu, o poslednjem zalogu lepe književnosti.

Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz rukopisa autorovog romana „Islednik”, koji će biti objavljen u proleće 2015. godine, u izdanju Lagune. Roman je napisan u prvom licu, bavi se porodičnom pričom i obuhvata vremenski period druge polovine prošlog veka. Podstaknuti idejama kojima se bavi roman, i čitavim piščevim stvarlaštvom, razgovaraćemo o jalovim gradovima, o putovanju kao bekstvu, o poslednjem zalogu lepe književnosti…

Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića, a u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine.

Ciklus „Večeri na Kosančiću“ uređuje i vodi Milena Đorđijević. U slučaju vremenskih nepogoda i kiše, program će se realizovati u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: