"Levijatan" večeras na Paliću

Ruski film "€œLevijatan"€ reditelja Andreja Zvjaginceva biće prikazan večeras u glavnom programu 21. Festivala evropskog filma na Paliću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.07.2014.

09:27

Default images

Višestruko nagrađivani autor osvojio je priznanje i za najnoviji film - nagradu za scenario ove godine u Kanu, a film je dobio neverovatnih 99 od mogućih 100 poena na poznatom sajtu Metacritic€, koji boduje recenzije iz najznačajnijih američkih listova i časopisa.

"€œLevijatan"€ je priča o Kolji, automehaničaru u malom gradu kraj Barencovog mora gde živi sa ženom i sinom, zadovoljan svojom kućom, imanjem i radionicom, dok se ne pojavi gradonačelnik koji hoće da mu sve to oduzme.

Prvo mu nudi otkup, ali Kolja ne želi da se rastane od zemlje i lepote koja ga okružuje od rođenja, a gradonačelnik postaje agresivniji, navodi se u sinopsisu.

U različitim programskim celinama prikazuju se i francuski film "€œGrizi svoje kosti"€ Žan-Šarla Uea, ukrajinski "€œPleme"€ Miroslava Slabospitskog, gruzijski "Brat"€ Teone Mghvdeladze i Tjerija Grenadea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: