Prozor u filmski svet Džejmsa Brauna

Novi trejler za film “Get on Up”, biografsku priču o Džejmsu Braunu kog tumači mladi glumac Čedvik Bouzmen, predstavljen je krajem sedmice, pružajući novi uvid u filmsku verziju sveta “kuma soula”.

Izvor: Izvor: B92, Rolling Stone

Subota, 19.07.2014.

20:56

Default images

Film koji režira Tejt Tejlor, a producira Mik Džeger, premijerno bi trebalo da bude prikazan 1. avgusta u SAD, a bioskopska distribucija krenuće od jeseni.

Ovo ostvarenje pratiće Braunov život od dečačkih dana i prvog zaljubljivanja u muziku, preko odrastanja, okršaja u zatvoru, boravka u Vijetnamu i osvajanja sveta svojom neverovatnom muzikom.

Ako je verovati trejlerima i najavama ekipe, u pitanju nikako neće biti zašećerena verzija Braunove biografije posle koje bi gledalac iz bioskopa izašao sa osmehom na licu, prenosi “Rolling Stone”.

Gostujući prošle sedmice na u američkoj televizijskom emisji “Today”, Mik Džeger govorio o uticaju koji je Braun imao na čuveni sastav Rolling Stones.

“On nije uticao nas na onaj običan način… kao sad ću da kopiram njegove pokrete, ili sad ću da kopiram njegov stil pisanja”, objašnjava Džeger. “Glavna stvar koju sam kopirao od njega, a mislim da je to dobro da nauči bilo koji izvođač, jeste način na koji je komunicirao sa publikom. Način na koji ih je šarmirao. Način na koji im je govorio šta da rade. Način na koji je očekivao nešto od njih zauzvrat.”

-- Pročitajte i James Brown (in memoriam) - Jedan jedini --
YouTube Printscreen
Tokom snimanja filma u februaru ove godine, novinar RS-a imao je priliku da poseti set, gde je zatekao Džegera kako hvali mladog glumca Čedvika Bouzmena:

“To je veoma teška uloga. Bilo bi možda lakše da smo uzeli nekoga sa Brodveja koji ima dobro zaleđe u plesu i pevanju. Čed je prvi rekao kako nije neki igrač. Ali nakon što je šest meseci naporno vežbao, zaista je postao Braun.”

Svakako je zanimljivo da su Bouzmen i Braun oboje rođeni u Južnoj Karolini, ali sa razdaljinom od nekih hiljadu i po kilometara i 49 godina.

Tejt Tejlor, koji je privukao pažnju režijom filma “Služavke” (čiju recenziju možete pročitati OVDE), otkrio je da je Bouzmen bio prilično nesiguran u sebe, ne verujući da može da izgura celu priču do kraja.

“Ali ja sam mu rekao: ‘Uz tebe sam, samo navali’, i on je jednog dana došao i zaista sve nas razvalio onim što je uradio”, priznao je Tejlor.

Film će, kako je i očekivano, pratiti više nego uzbudljiva muzika. Album sa pesmama iz filma naći će se u prodaji već 29. jula i sadržaće 20 numera, među kojima su kultne Braunove pesme: “Super Bad”, “Please Please Please”, “The Payback Pt. 1”, i naravno, klasik sedamdesetih po kojem je nazvan film “Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: