Kad je Tolkin sreo Luisa

Kompanija “Attractive Films” priprema nezavisni, biografski film o piscu Džonu Ronaldu Rejelu Tolkinu i njegovom prijateljstvu sa Klajvom Stejplsom Luisom pod nazivom "Tolkien & Lewis", pišu holivudski mediji.

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.07.2014.

18:45

Default images

Film bi navodno trebalo da režira Sajmon Vest i baviće se prijateljstvom pisaca "Hobita" i "Narnije" i njihovim radom na Oksfordu.

Posvećeni katolik, Tolkin je preobratio agnostika Luisa i okrenuo ga hrišćanstvu, dok je Luis ohrabrio prijatelja da završi "Gospodara prstenova".

Radnja filma dešava se između dva svetska rata i takođe će pratiti i ratna iskustva Tolkina u Prvom svetskom ratu.

Tolkin i Luis su se vremenom razišli.

"Luis je postao savršen hrišćanin što je Tolkina uznemirilo", rekao je Verner Pramšufer iz “Attractive Filmsa”. "A opsesivni Tolkin je u blokadi, strahuje od objavljivanja 'Gospodara prstenova' i užasnih, psihotičnih vizija koje ga progone".

Kompanija Fox trenutno radi na drugom projektu "Tolkien" koji će biti fokusiran na Tolkinove ratne godine i karijeru u Oksfordu.

Film "Tolkin i Luis" bi u bioskope trebalo da stignu na Uskrs 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: