Novi Kapetan Amerika je crnac

Burnu nedelju za američki strip nastavila je objava da će novi Kapetan Amerika biti crnac, odnosno da će stari "kep" Stiv Rodžers svoj štit i kostim predati prijatelju i saborcu Semu Vilsonu, alias Falkonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

11:17

Default images

Novost je sa fanovima podelio jedan od glavnih ljudi u Marvelu Džo Kesada u emisiji "Kolber riport" i to samo 24 časa nakon što je objavljeno da će Tor postati žensko, i 48 sati nakon što je saopšteno da će omiljeni američki tinejdžer Arči (manje poznat na ovim prostorima) biti ubijen u stripu.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Vilson crnac, Kesada je rekao da on "ne vidi boje".

Vilson je drugi bivši Kapetanov pomoćnik koji će preuzeti štit u poslednjoj deceniji, a ukupno je sedmi lik koji će koristiti ime i kostim Kapetana Amerike u Marvelovom univerzumu. Falkon je inače krajem šezdesetih godina prošlog veka postao prvi afroamerički superheroj u mejnstrip stripu.

Vredi istaći i da Falkon nije prvi crnac u kostimu Kapetana Amerike, jer u kratkom serijalu "Truth: Red, White & Black" (2003, sedam brojeva) zvezdu na grudima nosio i Ajzea Bredli.

Serijal, koji je takođe podržao Kesada, govori o eksperimenatima sa "super-serumom" nad jednom afroameričkom četom u Drugom svetskom ratu. Pokušaje da se pronađe izgubljena formula koja je stvorila Kepa od Stiva Rodžersa, mnogi su platili životom, a mutacije i strašnu smrt izbegao je samo Bredli, sada kultna ličnost u Marvelovom panteonu.

Za razliku od te, ova promena bi trebalo da bude konačna, a "primopredaja" će se desiti u prvom broju novog serijala po imenu "All-New Captain America", koji će potpisati poznati scenarista Rik Remender i crtač Stjuart Imonen.

Ostaje da se vidi da li će i kako će se velike promene u super-grupi Osvetnici (Avengers) iz stripa preslikati na veliko platno, uz pretpostavku da će od 2018. biti još filmova u kojima se pojavljuju Kep, Tor, Ajron men i ostali.

SPOJLER UPOZORENJE:

Rodžers štit Vilsonu predaje nakon okršaja sa Ajron Nejlom, tokom kog iz njegovog tela biva isisan super-serum koji mu daje moći. Falkon uspeva da spasi život Rodžersu, koji nakon svega postaje starac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: