Četvrtak u Rexu: Meksička "Narko kultura"

Tajne jedinstvenog fenomena u savremenoj muzici, meksičke Narkokoride, biće otkrivene svima koji 24. aprila dođu u KC Rex, gde će sa početkom u 20 časova biti prikazan dokumentarac “Narko kultura” Sola Švarca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

19:17

Default images

Dokumentarni četvrtak Slobodne zone u svom aprilskom izdanju beogradskoj publici otvara priliku da vidi nastanak i razvoj jednog originalnog fenomena u savremenoj muzici - Narkokoride.

Za stanovnike Meksika i Latino populaciju u SAD-u ne postoji popularniji muzički žanr od Narkokoride. Ove krvožedne i eksplicitne ode posvećene delatnostima kartela droge i meksičkih narko bosova otvoreno veličaju nasilje, opijate i novac.

Kao gengsta rep devedesetih, Narkokorida je pokret koji danas preti da izbije u mejnstrim kulturu. Film obiluje ekskluzivnim snimcima sa prvih linija fronta u ratu protiv droge, kao i nastupa u kojima se upoznajemo sa vodećim izvođačima Narkokoride, najnasilnije muzičke subkulture u Americi.

Šol Švarc je izraelski reditelj i nagrađivani fotograf koji je filmom “Narko kultura” uspešno debitovao na Filmskom festivalu u Sandensu prošle godine. Pre ulaska u dokumentare vode Švarc je radio kao fotoreporter za časopis Tajm, Diskaveri , Histori kanal i CNN. Trenutno radi na svom drugom dugometražnom dokumentarnom filmu.

Prodaja karata počinje 22. aprila u Rexu radnim danom od 11h do 16h, a na dan projekcije od 11h do 20h. Cena ulaznice je 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: