Dokumentarno remek-delo na „Beldoksu“

Na predstojećem „Beldoksu” od 8. do 14. maja biće prikazan i nesvakidašnji omnibus „Katedrale kulture” koji potpisuju Vim Venders, Robert Redvord, Mihael Glavoger, Karim Ajnuz, Margaret Olin i Mihael Madsen.

Izvor: novosti.rs

Ponedeljak, 21.04.2014.

09:10

Default images

Film "Katedrale kulture", rad kultnih reditelja Vima Vendersa, Roberta Redforda, Mihaela Glavogera, Karim Ajnuz, Margaret Olin i Mihaela Madsena, svrstan u dokumentaristička remek-dela, biće prikazan na predstojećem „Beldoksu“ od 8. do 14. maja.

Nesvakidašnji omnibus pred beogradsku publika donosi šest priča o "dušama zgrada", a trodimenzionalnom "filmovanju" eksterijera, enterijera i ljudi koji se u njima nalaze podvrgnute su Berlinska filharmonija, Narodna biblioteka Rusije, Halden zatvor (najhumaniji na svetu), Salk institut, Opera u Oslu i Centar "Žorž Pompidu". Svaki od ovih objekata krase ne samo veličanstven dizajn i jedinstvena arhitektonska vizija, već i posebno mesto u kulturološkom i istorijskom tkanju naše civilizacije.

U nedavnom intervjuu Venders je izjavio da prikazana zdanja, na izvestan način, pokazuju osobine živih, svesnih bića. Nastala spletom divergentnih uticaja, jasno svedoče o trenutku u kome su kreirana.

Posle festivalskog prikazivanja u bioskopu "Sinepleks", "Katedrale kulture" imaće tri projekcije (16, 17. i 18. maja) u bioskopu "Fontana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: