VIS Limunada, Ti i didžejevi na proslavi "Grada"

Kulturni centar Grad ovog meseca proslavlja peti rođendan, a za 18. i 19. april, kao deo rođendanske proslave, najavljeni su koncerti sastava VIS Limunada i Ti, kao i brojni didžejeva. Ulaz je besplatan.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

16:17

Default images

U petak 18. aprila u suton jedne od prvih prolećnih večeri KC Grad oduvaće 5 svećica na torti uz besplatan koncert sastava VIS Limunada od 21 sat. Nakon ove rođendanske igranke posetioce u bašti KC Grada, očekuje još jedna aktuelna zvučna poslastica sa domaće scene, grupa Ti!

VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina XX veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput “La Dolce Vita”, “Bonjour Tristesse” i “Ljubav i moda”. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljene naziva Stari val.

-- Pročitajte i Šlager renesansa, VIS Limunada --

Grupa Ti je psihodelični elektro pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.
Ti (Foto: Višnja Vraèariæ)
Dan kasnije, 19. april od 23 časa, u KC Grad muziku će puštati: Rosa Lux, Vlada Janjić, Ewox & Tamarinsky, Dušan Lilić.

Rosa Lux je već neko vreme jedna od najtraženijih didžejeva u Kopenhagenu. Bila je deo danske kulture scene na više nivoa - u čuvenoj TV emisiji "Smagsdommerne" je uvela novu kulturu i umetnost iz Danske pred široki auditorijum. Takođe već nekoliko godina je deo kustoskog tima elektronskog festivala "Strom". U isto vreme je i deo ultraatraktivnog kvir performansa i didžej kolektiva “Danst”. Od 2011. Kada izbacuje svoj prvi singl, njena muzička karijera kreće vrtoglavom brzinom i gostuje na mnogobrojnim festivalima i klubovima širom Evrope. Trenutno radi na projektu pod nazivom Superheroes na kome između ostalog radi na remixima starih danskih “šlagera” te muzike mladih producenata iz Kopenhagena. Superheroes vol. 3 izlazi upravo u nedelji kada će Rosa po prvi put nastupiti u Beogradu.

Rođendansko slavlje KC Grada će svojim nastupima obeležiti i domaći superheroji – Ewox & Tamarinsky, Vlada Janjić i Dušan Lilić.

Šta vas još očekuje u okviru rođendanske proslave Kulturnog centra Grad možete da pročitate OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: