Aplauzi na premijeri filma "Atomski zdesna"

U velikoj dvorani Sava centra 9. aprila održana je svečana beogradska premijera filma reditelja i scenariste Srđana Dragojevića "Atomski zdesna", snimljenog u crnogorsko-srpskoj koprodukciji.

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 09.04.2014.

22:31

Default images

Mnogobrojna publika pozdravila je dugim aplauzom popularnog autora i veliku glumačku ekipu iz celog regiona, koju predvodi Srđan Todorović.

Niz živopisnih likova kreirali su Tanja Ribič, Brane Šturbej, Nataša Janjić, Branko Đurić, Goran Navojec, Bojan Navojec, Hristina Popović, Miloš Samolov, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Mima Karadžić, Ana Kostovska, Isidora Simijonović, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Mirko Vlahović, Mirjana Đurđević i, prvi put na filmu, dečak Daris Aljić.

Ova gorka balkanska komedija o posledicama tranzicije odmah ulazi na redovni bioskopski repertoar, u distribuciji kompanije "Filmstar".

Radnja se dešava u luksuznom hotelu na Jadranu, gde su porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije došle na "besplatnih" nedelju dana, uz uslov da prisustvuju seansi prodaje tajm-šera, na 99 godina.

-- Pročitajte i Dragojević: Da se smejemo slici u ogledalu --

Priča prati beskrupulozne prodavce i galeriju likova koji, naivno ili pohlepno, misle da će se okoristiti.

Ova "tragikomedija o razornim posledicama "domaćeg" divljeg kapitalizma po živote običnih ljudi", kako je definisao Dragojević, "nasmejaće vas ako vam je nakon dve decenije ostalo želje za smehom, ali i rastužiti ako vam je ostalo volje da razmišljate o sopstvenim životima".

Izvršni producent je Biljana Prvanović. Film je snimljen u produkciji "Delirum filma" (Beograd), a koproducenti su United Media, Ministarstvo kulture Crne Gore, Televizija Crne Gore, Artikulacija (iz Podogorice), Radio-televizija Srbije, Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine.

"Atomski zdesna" je početkom meseca već sa uspehom prikazan u Crnoj Gori. Posle Beograda i Novog Sada slede, tokom aprila, premijere u Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj, zatim u Ljubljani, Sarajevu, Banjaluci i Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: