Top 25: Najveći Diznijevi zlikovci

Posle najnovije najave za film "Maleficent" (Grdana), u kome naslovnu ulogu igra Anđelina Džoli, sajt "Hafington post" sastavio je listu 25 najvećih zlica iz Diznijevih crtaća.

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 29.01.2014.

15:19

Default images

Poslednji, 25. na listi je Edgar Baltazar iz filma "Mačke iz visokog društva", batler koji odlučuje da se reši Vojvotkinje i njenih mačića kako bi nasledio bogatstvo madam Adelejd.

Klejton iz "Tarzana", zamišljen kao kritika krivolova i imperijalizma, 24. je na listi sajta.

Potom sledi princ Džon u prevelikoj odeći i sa krunom koja mu pada na uši iz "Robina Huda", jezive sijamske mačke Si i Am iz "Maze i Lunje", Madam Meduza iz "Spasilaca", čovek kao lik koji se ne pojavljuje direktno u "Bambiju", Madam Mim iz filma "Mač u kamenu", dvojac Faulfelou i Gideon iz "Pinokija", Šir Kan kome je Džordž Senders pozajmio glas iz "Knjige o džungli" i guverner Retklif iz "Pokahontas" kao primer pohlepe, zatucanosti i ksenofobije. Na 15. mestu je Kapetan Kuka iz "Petra Pana", potom sledi Ratigan iz "Velikog mišjeg detektiva" - pacovska verzija Morijartija (neprijatelja Šerloka Holmsa) sa mačkom kao kućnim ljubimcem, Šan Ju iz "Mulan", Grdana iz "Uspavane lepotice" i Kraljica srca iz "Alise u Zemlji čuda".

Na 10. mestu liste je Klod Frolo iz "Zvonara Bogorodičine crkve", potom sledi bog Had iz "Herkulesa", Gaston iz "Lepotice i i zveri", Zla kraljica iz "Snežane i 7 patuljaka", Džafar iz "Aladina".

U prvih pet zlikovaca ulazi Gospođa Tremejn, poznatija kao zla maćeha iz "Pepeljuge", Crnobog iz "Fantazije", Ursula iz "Male sirene" i Kruela de Vil iz "101 dalmatinca". Na prvom mestu liste kao neprikosnoveni zlikovac je Skar (Ožiljak) iz "Kralja lavova", navodi "Hafington post" i zaključuje: "Nikada ne treba da verujete lavu sa engleskim akcentom". Inače, Skaru je glas pozajmio čuveni glumac Džeremi Ajrons.

Koji je, prema vašem mišljenju, najsuroviji zlikovac koji se pojavio u Diznijevim animiranim filmovima?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: