Džoni Dep: Glumac sa najboljom maskom

Američki glumac Džoni Dep prvi je dobitnik "Istaknute zanatske nagrade" (Distinguished Artisan Award) koju dodeljuje Udruženje filmskih šminkera i frizera.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

18:09

Default images

U obrazloženju se navodi da je popularni glumac često u svojim filmovima nosio specifične maske i frizure, od Edvarda Makazorukog preko Džeka Sparoua do Tonta, te da je red da se svi ti dugi sati provedeni u stolici za šminkanje nagrade.

Prema pisanju britanskog lista "Gardijan", novoustanovljena nagrada dodeljuje se glumcu ili glumici za posebnu saradnju sa stručnjacima za šminku i frizuru.

Nagradu će uručiti mejkap umetnik i Oskarovac Džoel Harlou, koji je sarađivao sa Depom u filmovima "Pirati sa Kariba" i "Usamljeni rendžer" kao i u novom ostvarenju "Transcendence".

"Šminkeri i frizeri se slažu da je Džoni Dep savršen izbor za našu prvu nagradu", izjavila je predsednica Udruženja filmskih šminkera i frizera Suzan Kabral-Ebert.

"On je glumac koji u ostvarenju svojih likova verovatno najviše koristi umeće naših članova. Dep je uvek podržavao naš zanat, i to činio sa poštovanjem, uvažavanjem i kreativnom saradnjom", navela je ona.

Svečana dodela nagrada Udruženja filmskih šminkera i frizera biće održana 15. februara u studiju Paramaunt. Među nominovanim filmovima za nagrade udruženja su "One Chance", "Usamljeni Rendžer", "Američka Prevara" i "Džobs".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: