"Zečevi bez mozga" i dalje osvajaju nagrade

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. osvojio je nagradu Arte televizije na 26. festivalu "Premiers Plans" održanom u Anžeu (Francuska) od 17. do 26. januara 2014. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 26.01.2014.

21:07

Default images

Film je učestvovao u takmičarskom programu kratkog animiranog filma na festivalu "Premier Plans", a ova nagrada omogućuje emitovanje filma na francusko-nemačkoj televiziji Arte, čiji je program fokusiran na kulturu i umetnost.

“Rabbitland” je premijeru imao pre skoro godinu na 63. Berlinalu, kada je nagrađen Kristalnim medvedom za najbolji kratki film u programu “Generacija 14plus”. Od tada je uspešno prikazan na brojnim festivalima širom sveta.

Film prikazuje jedan dan u životu zečeva bez mozga, (glupih) stvorenja intenzivno roze boje, sa rupom u glavi. Oni žive u malom naselju koje podseća na kombinaciju ratne zone i favele. Njihovu besmislenu svakodnevicu ispunjava samo jedna aktivnost za koju su sposobni. Naime, svakoga dana Zečevi ustaju rano i hodaju daleko kako bi glasali na slobodnim i demokratskim izborima koji se u Rebitlandu održavaju jednom dnevno.

Ovo kratkometražno ostvarenje rađeno je u koprodukciji kuća "Baš Čelik" i "Arhitel", a podržali su ga Filmski centar Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: