"Springstinov album je podvlačenje crte"

Gitarista benda Rage Against The Machine, Tom Morelo, saopštio je da je za njega angažman na novom albuma Brusa Springstina "High Hopes" izgledao kao neka vrsta "podvlačenja crte" i vid prekretnice u njegovom delovanju.

Izvor: Izvor: NME

Nedelja, 05.01.2014.

18:27

Default images

Morelo je svoj angažman sa Brusom Springstinom započeo na njegovoj australijskoj turneji, kada je u E Street Band uskočio umesto Stiva Van Zandta, nakon toga je svirao i pevao i na osam pesama koje se nalaze na Springstinovom novom albumu "High Hopes", koji će se zvanično pojaviti u prodaji 14. januara.

Govoreći o tom svom iskustvu Morelo je rekao, da mu je velika čast da je bio deo novog Springstinovog albuma.

"Svirao i sam i ranije sa njim, na albumu "Wrecking Ball", ali na ovom novom albumu sviram mnogo više, pevam, čak i u duetima", rekao je gitarista.

Upitan kako je došlo do toga da svira na naslovnoj pesmi sa novog albuma rekao je:

"Negde u decembru 2012. godine sam se vozio kolima po Los Anđelesu i slušao radio na ko je je svirao E Street Band i jednom trenutku je počela pesma "High Hopes". Znao sam je i od ranije i tada sam se podsetio koliko je dobra. Pomislio sam kako bi bilo dobro da je sviram. Tako sam usred noći stao pored puta i posalo Springstinu poruku sa telefona u kojoj sam ga pitao da je uvrstimo u seet listu za neki naredni koncert. I on je to uradio. Osećao sam da pesma ima rif potencijal, kao da je sve vreme čučala u meni i sada je došao trenutaka da je "ispalim iz gitare".

U međuvremenu producent Ron Anjelo je rekao da je pravljenje ovog albuma nilo prilično neuobičajeno jer je Springstin većinom bio na turneji i da nije bilo toliko vremena za njegovo snimanje kao kada su radili "Wreckin Ball" i da je novi album uglavnom napravljen u pauzama između koncerata na turneji.

Album "High Hopes" novo je čitanje starih Springstinovih pesama uz po koju obradu a iako prodaja albuma počinje 14. januara, pesme su u onlajn prodavnici Amazon "procurile" već 28. decembra. Tako su samo korisnici Amazonove verzije za mobilne telefone 24 sata bili u prilici da kupe nove pesme petnaestak dana pre drugih, pre nego što ih je Amazon uklonio iz prodavnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: