Robi Lakatoš 13. januara u Beogradu

Novogodišnji koncert 13. januara u Kolarčevoj zadužbini održaće "kralj violine" Robi Lakatoš i Gudači "Svetog Ðorđa", a na programu će biti dela tradicionalne mađarske i ciganske muzike.

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2014.

13:02

Default images

Romski violinista Lakatoš, vrhunski virtuoz i muzičar izuzetne stilske raznovrsnosti, pođednako fantastično izvodi dela klasične muzike, džeza i mađarske narodne muzike, a na koncertu ce svirati i sopstvene autorske kompozicije, najavili su danas organizatori.

Kamerni orkestar Gudači "Svetog Ðorđa" već 22 godine priređuje novogodisnje koncerte koji predstavljaju vrhunske kulturne i zabavne događaje.

U sezoni 2013/2014 ovaj orkestar je organizovao dva novogodisnja koncerta. Prvi je već održan - 28. decembra 2013. godine, a bio je posvećen tangu i argentinskim kompozitorima Astoru Pjacoli i Karlosu Gardelu.

Na drugom, predstojećem koncertu gost će biti Ðaz bend (Gyass band) iz Subotice, poznat po novom muzičkom izrazu po kojem je i dobio ime.

Biletarnica Kolarca biće otvorena posle praznika, 8. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: