Novogodišnji koncert Irene Josifoske na Kolarcu

U nedelju 5. januara u podne održaće se prvi koncert u 2014. godini u Kolarčevoj zadužbini. Nastupiće čelistkinja Irena Josifoska, dobitnica nagrade ArtLinka za najperspektivnijeg mladog muzičkog umetnika 2013. godine, na tradicionalnom “Novogodišnjem koncertu”.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

13:32

Default images

Stručni žiri sastavljen od eminentnih umetnika i ličnosti iz muzičkog života bira mladog muzičkog umetnika koji je se posebno istakao svojim sjajnim nastupima, izvođenjima, nagradama i kritikama.

Ovogodišnji žiri u sastavu: violinista Stanko Madić, čelistkinja Maja Bogdanović, kompozitorka Ivana Stefanović, muzička urednica Kolarčeve zadužbine Mirjana Lazarević, flautista i profesor na FMU Ljubiša Jovanović, čelista Nemanja Stanković i Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i umetnička direktorka ArtLink, doneo je jednoglasno odluku da nagradu za 2013. godinu godine dobije sedamnaestogodišnja čelistkinja Irena Josifoska, koju je predložila Muzička omladina Novog Sada.

Kao prvi u nizu koncerata koji nagrada donosi biće tradicionalni Novogodišnji koncert 5. januara, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u organizaciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine i ArtLink -a. Na programu su dela Lokatelija, Sarasatea, Rahmanjinova, Dvoržaka, Despića. Publici je ArtLink pripremio kao poklon CD izdanje iz ArtLink muzičke produkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: