"Los Yugoslavos" večeras u Bitefu

Predstava "Los Yugoslavos" poznatog španskog pisca Huana Majorge u režiji Stevana Bodrože, rađena u koprodukciji Bitef teatra, Puls teatra iz Lazarevca i Narodnog pozorišta Užice, biće premijerno izvedena večeras od 20 časova u Bitef teatru.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.12.2013.

09:21

Default images

To će biti svetska premijera komada jednog od najprevođenijih španskih pisaca, koji će tim povodom boraviti u Beogradu i Lazarevcu.

Predstava će 17. i 18. decembra biti izvedena u Lazarevcu, 24. i 25. decembra u Užicu, a planirana je i premijera u Španiji.

"Los Yugoslavos" (Jugosloveni) je naziv madridskog kafića u kome se "živi punim plućima", u kome je sve dozvoljeno, žene slobodno plešu, ljudi se kockaju.

Glavne uloge igraju Andrej Šepetkovski, Bojana Zečević, Darko Bjeković i Ana Jovanović, a u ansamblu su i glumci Puls teatra i plesači Bitef teatra.

U Institutu Servantes, koji je zajedno sa Ambasadom Španije podržao produkciju predstave, danas će biti organizovan razgovor sa Majorgom, čija su dela prevedena na 20 jezika i izvođena u najpoznatijim evropskim pozorištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: