Bend “Kinks“ postaje deo mjuzikla

Šou pod nazivom "Sunny Afternoon", koji govori o životu Reja Dejvisa, frontmena grupe "Kinks", kao i o putu do slave britanskog sastava tokom 1960-ih godina, biće premijerno izveden iduće godine u Londonu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.12.2013.

22:31

Default images

Mjuzikl, koji je nazvan po hitu iz 1966.godine, sadrži još nekoliko numera ovog benda poput "Waterloo Sunset", "Lola" i "You Really Got Me".

Sastav "Kinks" su osnovali braća Rej i Dejv Dejvis 1964. u Londonu.

Bili su jedan od najuticajnijih sastava "britanske invazije" na SAD, gde je 10 njihovih pesama ušlo u top pet na listi hitova.

"Kinksi" su za 30 godina svog postojanja, od 1964. do 1996. objavili 25 studijskih albuma i skoro 40 hit singlova. Magazin „Roling Stoun“ je njihovu pesmu "You Really Got Me" smestio na četvrto mesto svoje liste "100 najvećih gitarističkih pesama svih vremena".

Poslednji put su zajedno nastupili 1996. Rej Dejvis je nedavno nagovestio ponovno okupljanje benda iduće godine za 50-godišnjicu od osnivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: