"Kir Janja" gostuje u Beču

Ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu putuje u Beč, gde će 15. decembra u Akcent teatru (Akzent Theater) odigrati predstavu "Kir Janja", prema tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina, najavio je danas nacionalni teatar.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.12.2013.

14:59

Default images

Glumačku ekipu predvodi Predrag Ejdus, u naslovnoj ulozi Kir Janje - negativnog komičnog junaka kojem je strast prema novcu deformisala ljudski lik.

Pored njega, u ovoj komediji karaktera igraju Nada Blam (Juca), Milena Djordjević (Katica), Lepomir Ivković (Mišić), Milenko Pavlov (Kir Dima), Srboljub Milin (Petar) i Jovo Bosnić (Pandur).

Predstava je premijerno izvedena još 25. decembra 1992. godine. Dobila je niz značajnih nagrada, a do sada ju je videlo više od 70.000 ljudi na matčnoj seni, mnogim gostovanjima u Srbiji, kao i u Podgorici, Banja Luci, Skoplju, Beču, Čikagu...

Novo gostovanje u Beču organizuje Klub srpskih iseljenika u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: