"Merlinka" poručuje: Život je kabare

Peti Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka" održaće se od 12. do 16. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda pod sloganom "Život je kabare".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2013.

16:37

Default images

Slogan ovogodišnjeg festivala promoviše ideju da je uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji život lep i pun lepih događaja za pamćenje, od kojih su neki završili i na filmskom platnu. Ove godine Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda, kao organizatori festivala, pripremili su bogat program koji sadrži 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz više od 25 zemalja sveta.

Među njima treba posebno izdvojiti belgijski film "Mixed Kebab" o mladom Turčinu koji odlučuje da živi sa drugim muškarcem umesto da se oženi, američki dokumentarac "I am Divine" o legendarnom Glennu Milsteadu poznatijem kao Divine, zvezdi ranih radova Johna Watersa, turski dokumentarac "My Child" o roditeljima LGBT dece i njihovom aktivizmu u Turskoj, grčki igrani film "The Guide" o turističkom vodiču koji vodi grupu studenata arhitekture kroz Atinu, španski igrani film "For 80 days" o ljubavi dve prijateljice iz mladosti između kojih se javlja ljubav posle 50 godina, izraelski igrani film "Snails in the Rain" o mladom studentu koga progoni anonimno ljubavno pismo poslato od strane drugog muškarac, nemački dokumentarac "Rent Boys" o muškarcima seks radnicima iz Berlina u režiji Rose von Praunheim i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, festival Merlinka i ove godine dodeljuje nagradu "Dorotina cipelica" za najbolji kratki film. Detaljan program pete "Merlinke" dostupan je na zvaničnom sajtu festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: