"Zečevi" osvajaju Evropu

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. učestvuje na desetak međunarodnih festivala u Evropi, uključujući 56. DOK Lajpcig, jedan od najvažnijih evropskih festivala dokumentarnog i animiranog filma.

Izvor: Izvor: SEEcult.org

Petak, 01.11.2013.

15:21

Default images

U okviru 6. međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu koji se održava od 28. oktobra do 3. novembra film će imati dve projekcije, posle kojih će autori filma učestvovati u razgovoru sa publikom. DOK Lajpcig je jedan od najvažnijih evropskih festivala dokumentarnog i animiranog filma, prenosi portal SEEcult.

Posle Lajpciga film “Rabbitland” biće prikazan na festivalima u Londonu, Ženevi, Solunu, Izmiru, Bilbau, Ljubljani.
-10. međunarodni festival animiranog filma u Londonu (10th London International Animation Festival, London),
- Festival Tous Ecrans (Festival Tous Ecrans, 19th Geneva International Film Festival, Ženeva)
- 54. međunarodni filmski festival u Solunu (54th Thessaloniki International Film Festival, Solun
- Stockholm Film Festival
- 14. festival kratkog filma u Izmiru (14th Izmir Short Film Festival, Izmir)
- ZINEBI u Bilbau (55th ZINEBI, Bilbao)
-10. Animateka, Ljubljana, Slovenija.

Rabbitland” je imao svetsku premijeru početkom 2013. godine na 63. Berlinalu, na kojem je osvojio Kristalnog medveda za najbolji kratki film u programu “Generacija 14plus”. Žiri je istakao univerzalnost i originalnost tog filma, koji je ironičan prikaz savremenog društva, inspirisan životom 90-ih u Srbiji.

Kroz priču o zemlji u kojoj žive zečevi bez mozga, "Rabbitland" predstavlja brutalnu sliku savremenog društva i preispituje neke od njegovih centralnih tema, kao što su sloboda govora, lični i kolektivni identitet, kao i modeli uspostavljanja normalne svakodnevnice u stanju društvenog kolapsa.

“Rabbitland” je nastao u produkciji kuća Baš čelik i Arhitel, uz podršku FCS-a i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

"RABBITLAND" teaser trailer from Nikola Majdak on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: