Šćepanović predložen za direktora MSUB

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu doneo je danas odluku da Ministarstvu kulture i informisanja predloži dr Vladislava Šćepanovića za direktora te ustanove.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.11.2013.

13:05

Default images

Upravni odbor je tu odluku je doneo većinom glasova - za Šćepanovića su glasala četiri člana UO: mr Mihailo Petković (predsednik UO), Dejan Ðorić, Pavle Farčić, Svetlana Mitić, dok je jedan član, Dragan Babić, bio uzdržan.

UO je po preporuci Ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, pre donošenja svoje odluke, sproveo anonimnu anketu među zaposlenima u Muzeju. Od ukupno 58 članova kolektiva 55 je glasalo. Komisija koja je brojala glasove prilikom otvaranja kutije sa glasačkim listićima konstatovala je da je od 55 glasačkih listića jedan nevažeći.

Brojanjem glasova utvrđeno je da je za Šćepanovića, koji je trenutno vršilac dužnosti direktora MSUB, glasalo 51 član kolektiva muzeja.

Drugi kandidat Jovan Despotović dobio je tri glasa, a Tamara Miodragović kao treći kandidat nijedan glas.

Petković je rekao da je UO uzeo u obzir stav zaposlenih, što im je donekle olakšalo odluku.

Babić je svoju uzdržanost prilikom glasanja obrazložio da kao član UO tokom prošlog konkursa za direktora Muzeja savremene umetnosti nije glasao za Šćepanovića i da bi bilo nemoralno da to sada učini.

"Ne dopada mi se način na koji je došlo do ovog drugog konkursa za direktora Muzeja, jer nije do kraja ispoštovana procedura prethodnog konkursa. Nisu poštovani rokovi oko zakazivanja sednica", rekao je Babić.

Petković, koji je bio predsednik UO i tokom prethodnog konkursa usprotivio se rekavši da je sve urađeno u zakonskim okvirima.

Ukoliko Ministarstvo prihvati predlog UO, šalje ga Vladi Srbije koja zatim imenuje direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: