Kvartet Rocher 17. novembra u Kolarcu

Kvartet Rocher sa gostima, plesnim parom, bandoneonistom i perkusionistom, održaće koncert u Kolarčevoj zadužbini 17.novembra pod nazivom "Koncert za pamćenje".

Izvor: Tanjug

Petak, 01.11.2013.

12:22

Default images

Kvartet Rocher u sastavu Radmila Vardalić, violina, Miljana Popović Materni, violina, Dejan Rokvić, viola i Goran Mrđenović, violončelo sa svojim gostima plesnim parom Milica Stanković i Petar Vukobrat , Ružica Aranitović, udaraljke i Aleksandar Nikolić, izvešće standarde džeza i tanga.

Pored kompozicija Astora Pjacole, Glena Milera, Djuka Elingtona, na programu je i kompozicija bandeoniste Nikolića.

Kvartet je osnovan pre dve godine u Beogradu, pored velikog solističkog koncerta u Sava Centru u septembru 2012. godine održao je više od 100 koncerata širom Srbije.

Zapažene nastupe imali su na Shopping Festivalu u Dubaiju prošle godine kao i na prestižnom festivalu u Hrvatskoj na 39. Majskom muzičkom memorijalu Josip Slavenski u Čakovcu.

Na Somborskim muzičkim svečanostima SOMUS nastupili su sa italijanskom pijanistkinjom Moirom Mikelini, nastupili su na festivalu Tisin cvet u Novom Kneževcu, Šidsko kulturno leto i Džez festivalu u Nišu Nišvilu.

Niz koncerata kvartet je imao sa čuvenim srpskim gitaristom Urošem Dojčinovićem.

Na repertoaru kvarteta su brojna dela klasike, popularne minijature, džez i evergrin standarda. Kvartet trenutno priprema materijal za CD klasične muzike kao i za filmsku i džez muziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: