Piter Gebrijel večeras u Beogradu

Jedna od najvećih pop-zvezda današnjice, Piter Gebrijel, nastupiće večeras prvi put pred beogradskom publikom, u okviru turneje "Back to front 2013", organizovane povodom 25 godina od izlaska njegovog najpoznatijeg i najtiražnijeg albuma "So".

Izvor: B92

Subota, 05.10.2013.

09:48

Default images

Publika će na dvočasovnom koncertu u Kombank areni imati priliku da čuje najveće Gebrijelove hitove - sve numere sa albuma "So" i neke od najprepoznatljivijih pesama iz njegove tri decenije duge karijere.

Set listu "Back to Front" turneje čini više od 20 pesama, a program je podeljen na uvodni, akustični deo, i nastup sa čitavim bendom, u kojem su, između ostalih, njegovi najverniji saradnici: basista Toni Levin, bubnjar Manu Kače i gitarista Dejvid Rods.

Muzičari koji će se naći na sceni sa Gabrielom spadaju u sam vrh svetskih instrumentalista. Basista Tony Levin do sada je svirao na preko 500 albuma raznih izvođača među kojima su Cher, Alice Cooper, John Lennon, Pink Floyd, Dire Straits, Lou Reed, Tom Waits i dr. Gitarista David Phodes poznat je po nastupima sa Paulom McCartneyem i Royom Orbinsonom.

Klavijatursta David Sancious svirao je sa Bruceom Springstinom, Stingom, Ericom Claptonom, Jeffom Beckom, Santanom, Sealom i mnogim drugima. Bubnjar Manu Katche našoj publici poznat je po saradnji sa Gibonnijem na albumima “Mirakul” i “Unca Fibre” a takođe je sa ovim muzičarem išao i na turneje. Pored Gibonnija, Manu Katche radio je sa svetskim zvezdama kao što su Simple Minds, Tears for Fears, Eurythimcs, Joe Satriani, Sting i dr..

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gabriel je izjavio:

"Mislim da smo znali i tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umetnik, iza mene su bili hitovi poput Shock The Monkey, Games Without Frontiers i Solsbury Hill, ali nakon svakog hita namerno bih se povukao u senku. 'So' je označio kraj ideje da budem neki tip kultnog umetnika sa ivice muzičkih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije da zasijam pa da se odmah sakrijem u senci."

Jubilej od 25 godina od izdanja albuma “So” pruža mogućnost publici da istraži kako je album nastao, životne priče koje se kriju iza svake pesme, uvidi kako su pesme sa godinama sazrevale i evoluirale a sve to u izvanrednom nastupu uživo.

"Vreme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu. Kada se okrenete unazad više ne možete proživeti prošlost, ali možete kružiti oko nje, otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mesta gde ste živeli." (Piter Gebrijel)

Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 3.500 do 5.500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, "Ušće" šopping centra i putem sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: