Nove muzičke zvezde na festivalu u Areni

Uz već najavljenu Selah Sue, 23. septembra u Kombank areni nastupiće i mlada zvezda Nina Nesbitt, dok će domaću podršku pružiti Sevdah Baby. Ceo festival, pod nazivom “Vibes” biće besplatan za đake i studente.

Izvor: Izvor: Mladen Savkoviæ, B92

Ponedeljak, 09.09.2013.

13:01

Default images

Festival urbane muzike ove godine dešava se po prvi put, u organizaciji Kombank Arene, kompanija Sky Music i TV Pink. “Razmišljajući o tome kako da postepeno razrađujemo tržište, da bude dovoljno široko i da pogađa sve ciljne grupe, došli smo do zaključka da je najteže obezbediti publiku na onim događajima koji u svetu privlače najveći broj gledalaca”, primetio je direktor Kombank Arene Dejan Petričević.

Prema njegovim rečima, kod nas tradicionalno najviše “prolaze” ona imena koja gađaju publiku stariju od četrdeset godina, sa izuzetkom imena poput Rihanne i Adele. Zbog toga je i Arena “u problemu” jer, kako tvrdi Petričević, nisu više sigurni u to koja imena mogu da privuku veliki broj ljudi.

“Nemamo koga da jurimo, nismo sigurni koje je to ime koje izaziva interes, da privuče više od 3.000 4.000 hiljade ljudi. S druge strane, i na domaćem tržištu se javljaju velike promene. Još uvek vladaju tradicionalna imena širom bivše SFRJ, ali se profilisao novi trend kafansko-klupske muzike gde se određeni pomak dešava”, kazao je Petričević.

Zbog toga će festival “Vibes – urban music festival” predstaviti novi pristup u muzici, sa akcentom na takozvani urbani karakter,

“Cilj nam je da to budu ona imena koja su trenutno u svetu veoma popularna zahvaljujući tome što su imala jedan ili dva hita ili najčešče samo jedan album, ali su izazvali hit na društvenim mrežama. Osim toga, bilo nam je bitno da mlada publika dođe i vidi izuzetnu produkciju koja će obezbediti nezaboravan događaj”, zaključio je on. Devojka sa neverovatnim glasom i talentom, Selah Sue (Sela Sju) osvojila je svet samo sa jednim albumom. Njene pesme “Raggamuffin”, “Crazy Vibes” kao i “This World” koju je jedan od najpoznatijih svetskih brendova slatkiša, odmah uvrstio u reklamu svog proizvoda, bile su na svim top listima. Odmah po pojavljiavanju, 2011. godine nagrađena je prestižnim priznanjima “European Border Breakers Award” i “Grand prix Constantin” a “Rolling Stone” magazin imenovao je za jednu od najkvalitetnijih novih pojava na muzičkoj sceni 2012. godine.

Prvi singl “Raggamuffin” predstavio ju je široj publici a za njim su sledeli hitovi “Crazy Vibes”, “This Worlds”, “Crazy Suffering Style”. Na sebe je privukla pažnju Princa koji ju je pozvao da nastupa pre njega na njegovoj belgijskoj turneji. Nastupala je na najvećim evropskim festivalima. Karijera joj se brzo proširila i na Ameriku gde su joj podršku pružili uticajni blogeri među kojima je Perez Hilton a sa poznatim hip hoperom J.Coleom snimila je novu verziju pesme “Raggamuffin”. Ovo je fantastična godina za Ninu Nesbitt, pevačicu i kompozitorku koja je tek napunila devetnaest godina. Objavljivanje singla "Stay Out" u aprilu doneo joj je blizu 10 miliona pregleda na Youtube i Vevo kanalima kao i visoki rang na britanskim top listama. Preko 100.000 obožavaoca je prate njen tviter i fejsbuk profil a VEVO ju je u julu proglasio i za njihovog najnovijeg LIFT izvođača (pre nje to su bili Rita Ora, Bastille, Labrinth, Conor Maynard i Iggy Azalea). Takođe, ovaj uspeh doneo joj je nedavno i saradnju sa čuvenom robnom kućom John Lewis koja je izabrala da se baš Ninino izvođenje pesme Fleetwood Mac-a "Don't Stop" nađe u njihovoj najnovijoj kampanji vrednoj preko 5 miliona funti.

Nina trenutno radi na njenom debi albumu sa čuvenim producentom Jakeom Goslingom koji je zaslužan za uspeh popularnog tinejdž benda "One Direction". SevdahBABY nije potrebno posebno predstavljati. Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Pre dve godine oko sebe je okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE i time SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. Vokalisti benda, Djixx i Lou Benny, sada bendu daju svoj veliki izvođački, ali i kreativni doprinos. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.

Od trenutka kada se na sajtu Youtube pojavila prva pesma SevdahBABY-a na srpskom jeziku (remix pesme Srđana Jula "Koketa"), nastalo je velikointeresovanje za rad ovog umetnika. Zatim su usledili "3 poljupca" i "Ljubi me brzo, žurim", "Najbolja pesma", "Pređimo na stvar", "Ti mi se tako sviđaš", i brojne druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: