"SeaRock Festival" u Kotoru u petak i subotu

III SeaRock Festival održava se na Ljetnjoj pozornici u Kotoru u petak i subotu 26. i 27. jula, u organizaciji NVO SeaRock. Učestvuju Stiv Vin i Kris Kakavas, Vrpca, The Penny Black Remedy, Gustafi, The Backyard Sinners i Izae - ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2013.

13:06

Default images

SeaRock festivala u Kotoru je neprofitni internacionalni rock festival koji se finansira donacijama i sponzorstvima, a ulaz na sam festival je besplatan.

Program festivala SeaRock je sledeći :

26. jul
Vrpca ( MNE )
The Penny Black Remedy ( UK )
Gustafi ( CRO )

27. jul
The Backyard Sinners ( SRB )
Izae ( CRO )
Steve Wynn Ft Chris Cacavas ( USA )

"Ljetna pozornica", Stari grad, 20h - ulaz slobodan, festival ove godine podržava i regionalni MTV kanal.

VRPCA ( Crna Gora )
Čuvari muzicke kuce iz Podgorice.Jedne od mnogih iz carstva tonova planete. U potrazi za zvukom i fijukom, neprestano. Pozdrav životu...
Milenko Subotić vokal, Miloš Pejović gitara, Zarija Pavićević bubanj i Danilo Pendo bas.

THE BACKYARD SINNERS ( Srbija )
“The Backyard Sinners” su četvoročlani rok bend iz Pančeva u sastavu Milan Maksimović – vokal i gitara, Dragan Veličkovski Gaša – bas, Igor Mitić – gitara i Vladan Stojanov – bubnjevi. Grupa izvodi energičan autorski repertoar u okvirima “indie” i garažnog roka, ali i amerikane te nešto eksperimentalnijeg post-rok zvuka. Iako se pod ovim imenom okupio tek nedavno, bend sačinjen od muzičara poznatih iz istaknutijih lokalnih imena (The Empty Pages, Acid Milk i drugi) ima širok repertoar svojih pesama u celinu zaokružen pažljivo odabranim obradama. “The Backyard Sinners” neguju rokenrol kakav se danas i u ovom trenutku svira u svetu. IZAE ( Hrvatska )
Band funkcionira od 2006. s nestalnom postavom. Od tad je izdao četiri samizdata albuma, te suradnje sa zagrebačkom kantautoricom Nikolinom Romić i dubrovačkim MC-em Mr. Gudom. Svi samostalni albumi su dostupni za besplatan download sa http://izae.bandcamp.com/. Uživo nastupaju rijetko.
Jadranka Katić (vokal)
Adem Gušić (gitara)
Dejan Seferović (bas)
Vladimir Gojun (banjo, gitara)
Ivan Bonačić (saksofon)
Alan Polzer (bubanj)

GUSTAFI ( Hrvatska )
Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u malom gradicu Vodnjanu u Istri iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi odrzala prvi nastup koji je imao za biti i jedini, no eto nedokucivi su putevi gospodnji – band postoji jos i danas i funkcionira besprijekorno. Clanovi Cedomir Mosnja, Vlado Maruzin i Edi Maruzin 30 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju deset albuma, uskoro i deseti i preko 2.000 nastupa. Dvojica preostalih pocetnih clanova Livio Morosin i Igor Arih napustaju band, Igor ostaje vanjski suradnik, a kroz grupu je odonda prodefiliralo mnostvo glazbenika. U pocetku eksperimentalni punk rock kasnije zamjenjuju utjecaji istarske etno glazbe, kao i ostale svjetske etnoworld scene iz cega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Mjesavinom svega sto su slusali i culi (od bluesa, rocka, countryja, texmexa, cajuna, keltske glazbe, balkanske tradicionalne glazbe, ruskoukrajinskih veselica sve do ortodoksne istarske kante) stvorili su jedan zarazni sublimat koji osvaja ljude gdje god dodju, od Portugal, Spanjolske, Svicarske, Italije, Francuske, Austrije, Izraela do Brazila Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje. Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, ostarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve vise i po Europi. Obljubljeni koliko kod kritike, toliko i kod publike, studijski album „FF“ kojeg su izdali su 2006. dobio je Porina za najbolji rock album. Posljednji album Kanibalkanska izdali su 2012., a ove godine svjetlo dana će ugledati i dvanaesti album, CD i DVD uživo.

Sadasnju postavu koja nikad nije fiksna cine Edi Maruzin, autor tekstova i glazbe, pjevac i gitarista, Dino Kalčić – gitara, Cedomir Mosnja – bubanj, Boris Mohoric – truba i vokal, Alen Bernobic – truba i vokal, Nikola Bernobic – truba, Edin Pecman – klavijature i harmonika, Martin Sikman – bas, Gianluca Antonini – trombon, Luka Zuzić - trombon i Romano Hantih – tuba. S veseljem krecu u nove pohode, u nove svirke popularno zvane „Štala“

THE PENNY BLACK REMEDY (UK)
Sa energičnim nasztupima uživo i jedinstvenom muzičkom fuzijom amerikane, panka, folka i ska, Penny Black Remedy uzbuđuju britansku i evropsku publiku još od prvih koncerata z Londonu 2007. Nastupima uživo, silovitim kao politička kampanja, ali ipak – iskrenim od srca, storili su odanu publiku koja radosno prevaljuje kilometre i granice da bi ih idjela. Odlična mješavina crnohumornih stihova i melodija koje ističu radosti života tekstopisca Keitha M Thomsona, privukla je raznovrsnu, međunarodnu publiku koja se u potpunosti unosi u njihove izrazito interaktivne ... (šou) oduševljeno pjevajući sa svojim bendom svaku riječ. Neke od ovih pjesama postoje na albumu No One’s Fault But Your Own (koji su samostalno objavili u svojoj izdavačkoj kući Sounidistas, a globalno distribuirali preko Cadiz Muisc). Thomson kaže:
„Činjenica da je najveći broj mojih pjesama o smrti, izgubljenoj ljubavi, životu sa konstantnim parališućim strahom i bavljenju dnevnom rutinom, sasvim je nevažna. Ohrabrivanje ljudi da pjevaju glasno i nekontrolisano o apsurdu opšte gzistencije čini se kao da unosi osjećaj komfora i emotivnog jedinstva... ja mislim“

Ova šaroliki i kuluturno raznovrsni sastav čine Keith M Thomson iz Škotske kao vokal i gitara, hrvatska pjevačica Marijana Hajdarhodžić, holandski bubnjar Wilco van Eijk. Keith Marijana i Wilco su nedavno radosno dočekali legendu UK Subsa i Flying Padovanisa Paula Slacka koji je zadužen za bas. Još od prošle godine, TPBR se povremeno pridružuje izuzetno energičan i jednako harizmatičan brass bend, The Horus of Fury.

Treba istaći da je Penny black Remedy do sada osvojio Best Alternative Act na UK Indy Awards, zajedička gostovanja sa bendovima poput Buzzocks ili Fishbone, akustične sesije na BBC Radio Five Live i Resonance FM, gostovanja na BBC Radio 2 i Radio 6 (Najbolji naslov nedjelje sa Steve Lamacq), nagradu publike za „top 3 nastupa“ na Larmer Tree Festivalu, nekoliko festivalskih nastupa (Gastonbury, The Secret Garden Party, Bestival, Larmer Tree) a The Guardian je za njihovu pjesmu „I Won’t Argue When I’m Dead“ pisao:
„Jednostavno, najbolja pjesma koju sam čuo na rabljenu temu kako tijelo treba da bude tretirano nakon smrti“

TPBR nastavlja punom parom. Sa novim singlom koji je objavljen u maju 2013 i najavaljenim novim albumom „inhale... Exhale... Ok, Now You Can Panic“, koji će izaći u julu, u kombinaciji sa nastupima u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Irskoj, Crnoj Gori i ostatku Evrope do kraja godine, Penny Bleck Remedy su spremni za sjajnu i uzbudljivu budućnost.

STEVE WYNN (USA)
Steve Wynn je rođen u Santa Moniki, Kalifornija 1960. U 25 godina karijere, Wynn je snimio bar isto toliko albuma i preko 300 pjesama. Imao je preko 2000 koncerata u više od 25 zemalja. Lider je i osnivač benda The Dream Syndicate sa kojim je stekao slavu u svojoj zemlji i inostranstvu. Njegove pjesme su obrađivali REM, Luna, Concrete Blondie, The Black Crowes, Yo La Tengo, Eleventh Dream Day. O njemu je dosta pisano u muzičkim magazinima Rolling Stone, Mojo, Uncut, Entertainment Weekly, People, The Los Angeles Times, New York Times i bezbrojnim drugim publikacijama širom svijeta. U Kotor dolazi sa pionirom amerikane Chrisom Cacavasom ( Giant Sand, Green on Red ).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: