Gibonni objavio novi dvostruki album

Najpopularniji hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni objavio je ekskluzivni dupli album samo za teritoriju Srbije, koji sadrži nove nove pesme na engleskom jeziku, kao i live verzije čuvenih Gibonnijevih hitova.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

18:32

Default images

Album “20th Century Man” sa novim pesmama na engleskom jeziku i “Live” album, na kojem će se naći 12 dobro poznatih hitova snimljenih na koncertima tokom “Mirakul” i “Toleranca” turneje naći će se u prodaji od 22. jula širom Srbije.

Gibonni je napravio svoj prvi iskorak na inostranu muzičku scenu sa novim albumom "20th Century Man". Ovaj materijal je snimao tokom prošle godine u londonskom Abbey Road studiju i prvi koji je snimljen na engleskom jeziku, a namenjen je, pre svega, evropskom tržištu.

Album donosi osam potpuno novih Gibonnijevih numera, plus dve obrade pesama sa poslednjeg albuma 'Toleranca'. Pored albuma na engleskom jeziku, Gibonni je spremio jos jedno iznenađenje fanovima - novi live album sa najvećim hitovima. Ovo će biti njegov peti po redu live album u karijeri i sadržaće pesme snimljene na koncertima u okviru "Mirakul" turneje (2003) u Zagrebu i "Toleranca" turneje (2010) u Puli, Zagrebu i Novom Sadu (2011).

Ovaj ekskluzivni dupli album zajednički objavljuju kompanija Terra Divina i regionalni MTV kanal.

Ovom priliko Gibonni je izjavio: "Evo da vam za početak kazem nekoliko reči o sebi: što je čovek stariji to bi trebalo da bude pametniji, pa ako se već jednostruki albumi teško prodaju zašto smo onda uradili dupli? Zašto? Zato što sam pronašao Baneta iz Terra Divine i ove krasne omladince u četrdesetima iz MTV-ja koji odolevaju godinama i zdravoj pameti!! Uvek pravim album baš takav kakvog bi ga ja rado našao u prodavnici i to je jedino pravilo kog se držim!! Hvala mojoj publici na familijarnom odnosu, da nema vas svirao bih ja sam sebi kod kuće.. hvala medijima koji nisu tražili kompromise od mene i mojim izdavačima Banetu i MTV ekipi. Vidimo se 25. oktobra u Areni u Beogradu, daćemo sve od sebe da to bude veče za dugo sećanje... Puno zdravlja, sreće i veće plate želi vam Gibo!“ Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik MTV kanala, izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom i učešćem MTV-ja u izdavanju Gibonnijevog albuma.

"Veoma nam je drago da je prvi CD koji je MTV objavio kao izdavač upravo Gibonnijev. Zahvalni smo partnerima na ovom projektu, Terra divina i Dallas Recordsu, bez kojih se ovo ne bi desilo i nadamo se da će se naša uspešna saradnja nastaviti i ubuduće", kazao je Jovanović.

Album "20th Century Man" je producirao Andy Wright koji potpisuje albume izvođača kao što su Simply Red, Massive Attack, Annie Lenox i Eurythmics, Luciano Pavarotti, Natalie Imbruglia, Gianna Nannini, Bon Jovi, Sinead O'Connor, i mnogih drugih.

Upravo je Andy Wright tražio da se na albumu čuju zvuci koncertnog klavira koji je u Abbey Road studiju koristio Paul McCartney dok je snimao "Lady Madonnu" i "Let It Be2. Mastering albuma uradio je Tony Cousins, koji potpisuje albume Petera Gabriela i Adele, dok je naslovnu stranu albuma snimio Danny Clifford, koji je još od 1978. godine i službeni fotograf legendarnog Bob Dylana.

U pohvalnim osvrtima na album, ali i kroz reakcije publike koja je odlično prihvatila Gibonnija na engleskom, među favoritima ovog albuma ističu se najavni singl "Ain't Bad Enough For R'n'R", naslovna pesma "20th Century Man", "Kids In Uniform", balade "Hide The Mirror" i "Broken Finger" i, svakako, pesma koja otvara album "Hey Crow".

Upravo je za ovu pesmu Gibonni nedavno snimio spot koji potpisuje ga sada već stalni saradnik Zdanko Bašić.

Album "20th Century Man" već je objavljen u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, kao i Sloveniji i Hrvatskoj, a očekuju se skore objave i u ostatku Evrope.

Koncertom u Kombank areni 25. oktobra 2013. godine, u organizaciji AAA produkcije, Gibonni će promovisati novi album "20th Century Man" i predstaviti najznačajnije pesme iz svog bogatog muzičkog opusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: