Koen, Koker, Princ i ... Orthodox Celts

Grupa Orthodox Celts nastupiće na 47. Montre džez festivalu (Montreux Jazz Festival), koji se od 5. do 20. jula održava u Švajcarskoj, a među učesnicima su i Princ, Džo Koker, Leonard Koen, grupe Deep Purple, Green Day i drugi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

16:43

Default images

Montre džez festival je drugi po redu najveći džez festival posle montrealskog, a frontment benda Orthodox Celts Aleksandar Petrović (Aca Seltik) kaže da je poziv da učestvuju na toj manifestaciji za njih najveće priznanje koje su mogli da dobiju.

Najpoznatiji "srpski Irci" nastupiće na glavnoj bini na otvorenom - "Music In The Park stage", i to u udarnom terminu, 12. jula, u 21 sat.

Pre njih na "Music In The Park stage"-u, od bendova iz Srbije i bivše Jugoslavije, svirala je samo Korni grupa i to pre četrdesetak godina.

"Naši bendovi su nastupali na nekim manjim binama Montro džez festivala, ali dobiti udarni stejdž na najpoznatijem festivalu u svetu za nas je najveće priznanje koje smo mogli dobiti", rekao je Petrović Tanjugu.

"Kada se u nečijem CV-ju nađe Montro džez festival, to je preporuka za neke sledeće poteze i koncerte. Videćemo koliko će nama doneti, ali veća stvar od ove nije mogla da nam se dogodi", naglasio je on. Petrović je istakao da retko ko od "velikih zverki" svira na Montre festivalu više od dva ili tri puta u karijeri i da "taj jedan nastup stoji kao pedeset drugih, na neki način". On je primetio i da je Montro festival odavno prevazišao odrednicu džez i da se organizatori, laički gledano, vode parolom "sve je džez".

"Mislim da tu ima svega, ne samo džeza. Koliko ko može da prepozna džez u nekom drugom žanru ili pravcu jeste stvar individualnog stava prema džezu i rokenrolu. Iste večeri kada mi sviramo, u atrijumu 'Stravinski' nastupa Princ, a 'Orthodox Celts' su džez koliko i Princ, tako da nema problema", rekao je Aca Seltik.

Repertoar će u izvesnoj meri prilagoditi pošto to, kako je objasnio Petrović, nije "klasična Orthodox Celts publika iz SKC-a ili sa 'Beer festa'".

"Ubacićemo neke od onih pesama koje su ispale sa naše set liste. Potrudićemo se da tradicionalne numere i naše autorske budu pola-pola, a nekoliko ultra brzih će ustupiti mesto umerenijim. Ali, dinamika neće biti drugačija u odnosu na ono na šta su navikli naši fanovi ovde", najavio je Petrović.

Nedavno su bili u Rusiji i Poljskoj odakle nose vrlo pozitivne utiske, a nakon Švajcarske vraćaju se u Srbiju gde ih do septembra očekuje veliki broj koncerata.

"Jul i avgust su prebukirani. Nemamo slobodan vikend do septembra, uključujući i taj prvi vikend u septembru", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: