Večeras koncert Bajage i instruktora

Sastav Bajaga i instruktori održaće večeras, prvi put u svojoj karijeri, koncert na Kalemegdanu. Bendu Momčila Bajagića na bini će se pridružiti nekoliko specijalnih gostiju, a svemu će prethoditi nastupi sastava Bombaj štampa, Eva Braun i Sharks, Snakes & Planes.

Izvor: B92

Subota, 22.06.2013.

09:52

Default images

Beogradski muzičari do sada su napunili sve bitnije koncertne prostore u prestonici, od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova i stadiona Tašmajdan, do Sajma i Beogradske arene. Sada je na redu prostor Donjeg grada na Kalemegdanu.

U intervjuu za B92 Bajaga je rekao da svirati stare hitove, ali pesme sa novog albuma, da će i publika imati prilike da bira, ali i da će posebnu muzičku želju ispuniti navijačima Crvene Zvezde.

"Biće sigurno puno ljudi, morali smo da pomerimo ograde. Ovo će sigurno biti najposećeniji koncert na Kališu", kaže Bajaga i dodaje:"Mi smo stvarno srećni što imamo totalno publiku od najmlađih do najstarijih. To se desi nekom bendu, nama se desilo i mnogo sam srećan zbog toga".

Šta ćemo slušati Bajaga ne želi da otkriva, obećava da će pri kraju koncerta i publika moći da izabere, jedno je sigurno, kao vatreni Zvezdaš Bajaga obećava "Zažmuri".

"Delije su rekle, pitale su me kada je "Zažmuri", pa kao zbog onog baklje gore pesma cigana, tako da se možda desi i da bude nekih baklji i hvala im u svakom slučaju zbog toga" objašnjava Momčilo Bajagić Bajaga.

Bajaga: Moje pesme imaju miris Beograda
Foto: Beta
Iako ga je mnogo puta opevao Bajagi je ovo prvi koncert na Kalemegdanu.

"Privilegija je svirati na ovako lepom mestu i žao mi je što za par minuta će se uplaiti svetla i kada se osvetle zidine ovo izgleda kao u nekom lepom gradu, mnogo lepo izgleda."

A kad smo već o Beogradu u njegovim pesmama... pitali smo ga koji su ga delovi najčešće inspirisali.

"Kalemegdan, mislim zato što je najlepši, Dorćol jer sam jedno kraće vreme tu živeo i naravno Zemun gde sam najveći deo života proveo, ali ima i drugih delova grada, ali najviše ova tri", objašnjava Bajaga za B92.

Bajaga i instruktori su: pevač i gitarista Žika Milenković, basista Miroslav Cvetković-Cvele, klavijaturista Saša Lokner, bubnjar Čeda Macura i gitarista Marko Nježić-Kića.

Ulazi na koncert će biti otvoreni od 18 sati, a Republički hidrometereološki zavod Srbije za čitav dan najavljuje toplo vreme bez kiše, naveo je organizator "Long play".

Radio B92 će od 19 sati direktno prenositi sva dešavanja u Donjem gradu Kalemegdanu - od gostiju pa sve do samog finala - koncerta Bajage i instruktora.

Bajaga objavljuje album i knjigu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: