U petak počinje BELEF

Beogradski letnji festival 2013. biće otvoren u petak 21. juna na Trgu Republike u 20h. Festival će otvoriti Baskerfest na BELEF-u, jedan od trinaest festivalskih programa, koji će publika imati prilike da vidi ovog leta.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

14:11

Default images

Svečanom procesijom uličnih zabavljača, žonglera i akrobata, sutra, na Trgu republike u 20h, Baskerfestom na BELEF-u, počinje 22. Beogradski letnji festival. U isto vreme svi poštovaoci skulpturne umetnosti moći će da do 15. jula uživaju u skulpturama od terakote u okviru projekta Teratorija na Belefu.

Baskerfest na BELEF-u je besplatan festival za celu porodicu. Ne postoje ulaznice, jedino za šta bi trebalo izdvojiti novac je napojnica za izvođače. Predstavama najboljih svetskih izvođača i, u isto vreme, izvođača iz Srbije, festival nudi mnoštvo ulične zabave u kojoj su posmatrači aktivni koliko i izvođači.

U tri festivalska dana na ovogidišnjem BELEF-u, u okviru prvog od 13 festivala, Baskerfest će obeležiti Ian Ubitačni i Još Ubitačniji Ulični Šou, analogni eksperiment ulične fizike, čovek – leopard, Muka i Bruka, Pozorište Naufrago…

Baskerfest na BELEF-u traje do nedelje, 23. juna, program je na Trgu republike od 18 do 23h, dok su sva izvođenja besplatna za publiku.

Posle Baskerfesta, ljubitelji kartke filmske forme moći će da uživaju u selekciji filmova u okviru Kratkog metra na Belefu. Na otvorenom bioskopu BELEF scene, u dvorištu V beogradske gimnazije (Ilije Garašanina 24), filmski sladokusci uživaće u novom tajvanskom kratkom filmu, kao i u ostvarenjima koji su videli na ovogodišnjme festivali
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: