Tribina „Sve što (ne) kažem pogrešno je”

U sredu 5. juna u 19h maloj sali SKC-a održaće se tribina posvećena zborniku intervjua „Sve što (ne) kažem pogrešno je” Nede Valčić-Lazović, na kojoj će učestvovati Gojko Tešić, Predrag Petrović i autorka, a urednica i moderatorka je Vesna Kapor.

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2013.

13:04

Default images

„Dobar razgovor je kao dobra knjiga – redak je i uvek predstavlja događaj. Mislim na istinski razgovor, onaj koji ume da vas uzbudi, pomeri, promeni... U svakodnevnoj komunikaciji najčešće smo zaključani u jeziku – uvek isti ton i iste rečenice, ljudi koji ne umeju ili neće da čuju, reči bez težine... Sa koliko osoba možete i želite istinski da razgovarate?”, zapisala je književni prevodilac i novinarka Radio-televizije Srbije.

Neda Valčić-Lazović u predgovoru svoje prve knjige izabranih intervjua koje je tokom dvadesetogodišnje televizijske karijere radila s našim i inostranim književnicima u okviru serijala „Savremeni svetski pisci“ emitovanog na RTS-u. U knjizi se nalazi petnaest intervjua načinjenih između 1991. i 2009. godine, grupisanih u pet celina.

U prvoj grupi intervjua „Tamo gde se Sava i Dunav sreću“, nalaze se autorkini razgovori sa Slobodanom Selenićem, Patrikom Besonom i Peterom Handkeom; u drugoj, pod nazivom „Sve je dozvoljeno jer je sve moguće“, intervjui s Miloradom Pavićem, Ameli Notomb, Danijelom Penakom i Orhanom Pamukom; treću celinu čini razgovor s filozofom Žanom Bodrijarom; četvrtu, pod naslovom „Ožiljci diktature”, intervjui s Dušanom Kovačevićem, Marijom Vargasom Ljosom i Horheom Semprunom; dok su sagovornici u poslednjoj grupi intervjua, naslovljenoj kao „Nova autobiografija“, francuski pisci Alen-Rob Grije, Frederik Begbede, Mišel Onfre i Žan-Mari Gistav le Klezio.

Čitaoci uz ovu knjigu kao poklon dobijaju i DVD sa televizijskim zapisima ovih intervjua. Neda Valčić-Lazović dobitnik je Francuskog ordena za umetnost i književnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: