Razgovor o "Raskovniku" Čičovačkog

Danas u 20h u velikoj sali SKC-a održaće se tribina povodom romana Borislava Čičovačkog "Raskovnik" na kojoj učestvuju dr Stajn Vervat, Gojko Božović, Borislav Čičovački uz moderatorku Vesnu Kapor.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

09:55

Default images

U muzičkom delu programa učestvuju: Isidora Žebeljan, klavir; Borislav Čičovački, oboa; Aleksandar Stefanović, harmonika. Na programu su kompozicije Bele Bartoka, Dušana Radića i Isidore Žebeljan.

„Raskovnik“ je nesvakidašnja priča o emigraciji modernih vremena i povratku, kao i o ljubavi i užasima istorije u ličnom životu. Roman Borislava Čičovačkog nepotkupljivo pripoveda i o zemlji iz koje njegovi junaci moraju da odu pred naletima istorijskog besmisla ili u njoj ostaju suočavajući se sa bedom, ratovima i nasiljem, ali i o svetu u kome započinju i žive svoje emigrantske živote. Razapeti između iskustva koje sa sobom nose i iskustva koje stiču u emigraciji, između istorijskih i ličnih udesa, junaci u romanu „Raskovnik“ strasno i ispovedno kazuju o drami koju žive. Snažna priča koja se tiče svih nas i u koja i u malim detaljima i u širokim zamasima oblikuje veliko iskustvo našeg vremena.

Izuzetna moć lirske ekspresije da oživi sećanja i vrati vrednost minulom vremenu. „Raskovnik“ je prethodno objavljen u Holandiji, gde je imao veliki uspeh kod publike i kritike. Borislav Čičovački je pripovedač, romansijer, solista i kamerni muzičar. Živi u Holandiji, gde su mu objavljeni romani: „U starini ime mu beše Hemus“, „Crni kos, a po polju božuri“, „Raskovnik“ i „Rastanak u četiri prizora“, kao i knjigu pripovedaka „Nedopisane biografije“. U Srbiji su objavljeni piščev roman „U starini ime mu beše Hemus“ i „Pismo iz Amsterdama i druge nedopisane biografije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: