"Pisac u izlogu" na 10. Noći muzeja

Na konkursu „Moć ideja“, koji je u decembru raspisala UPG Noć muzeja, pobedio je Velimir Ćurguz Kazimir sa projektom pod nazivom “Pisac u izlogu”.

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2013.

10:51

Default images

Ovaj projekat će predstaviti proces kreativnog pisanja u digitalnom okruženju i rekonstrukciju jednog događaja iz prošlosti.

Reč je o događaju iz 1953. kada je u centru Beograda bio izložen kit koji je bio uhvaćen na ostrvu Pagu. Kit, dugačak 11 metara, bio je izložen u prestonici, u ulici Proleterskih brigada broj 7 (današnja Krunska) od 14. februara 1953. „Pisac u izlogu“ biće predstavljen u galeriji O3ON, premijerno, u desetoj Noći muzeja 18. maja.

Konkurs „Moć ideja“ bio je otvoren od 21. decembra 2012. do 15. februara 2013. a pobednik je izabran između 82 prijave. Cilj organizovanja ovakvog konkursa bilo je pružanje podrške kreativnim autorima u domenima promocije i afirmacije kulture.

UPG Noć muzeja teži da visokim standardima izlagačke prakse stimuliše autore da ostvaruju svoje inovativne ideje i pritom slobodnije komuniciraju sa današnjim društvom o umetničkim vrednostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: