Napalm Death nisu za muzej

Koncert benda Napalm Death, koji je trebalo da se održi u "Viktorija i Albert" muzeju u Londonu je otkazan, jer je osoblje muzeja procenilo da bi zgrada mogla da bude oštećena za vreme nastupa ovog hevi metal sastava.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

19:39

Default images

Napalm Death je trebalo da u muzeju sviraju 22. marta u sklopu izložbe keramike umetnika Kita Herisona. Umetnik je dizajnirao unikatni keramički zvučni sistem koji bi trebalo da se samouništi za vreme nastupa benda. Ovaj koncret je otkazan nakon što su sigurnosne provere u galeriji pokazale da bi delovi prostorije mogle da se uruše ukoliko popularni bend nastupi na tom mestu.

Pre koncerta frontmene benda Mark "Barni" Grinvej rekao je: "Zvuk kao oružje ili oružje izbora, je zanimljiv koncept i smatram da je cela zamisao da se uz pomoć naše muzike skulpture od keramike postepeno razgrađuju je očaravajući".

Osoba za odnose sa javnošću muzeja rekla je: "Koncert je trebalo da se održi u galerijama sa evropskom umetnošću, koje su skoro renovirane, a sigurnosne provere su otkrile mogućnost da bi preglasna muzika sa povišenim nivoom decibela mogla da ošteti građevinu koje ima izuzetnu istorijsku vrednost. Muzej je posvećen održavanju uzbudljivih programa i izložbi u kojima pomeramo granice, ali je sigurnost naših posetilaca iznad svega i tako će biti zauvek".

Muzej "Viktorija i Albert" je trenutno domaćin izložbe o Dejvidu Bouviju, koja obara sve rekorde po posećenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: