Resonate 2013: 21-23. mart

Nakon uspeha prvog Resonate festivala koji se dogodio u martu 2012. godine, Magnetic Field B u saradnji sa CreativeApplications.Net i Domom Omladine u Beogradu sa zadovoljstvom najavljuju novo izdanje, koje će se održati 21-23 marta.

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2013.

16:35

Default images

U 2012. godini Resonate festival je postavio novi nivo za evropske konferencije vezane za umetnost i tehnologiju. Resonate je svojim prvim izdanjem privukao više od 600 posetioca iz inostransva i pružio raznolik kulturni program, te je tako postao simbioza odvojenih kulturnih segmenata umetničke i intelektualne scene.

Nastavljajući istraživanje granica između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na tri dana, a podrazumeva više od 40 umetnika i mislilaca kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program.

Ove godine Resonate festival će takođe učestvovati u partnerstvu sa nizom obrazovnih institucija širom sveta i organizovati dodatno obogaćen program i pružiti posetiocima dubinski pregled trenutne situacije u području muzike, umetnosti i digitalne kulture. U drugom izdanju Resonate festivala učestvuju: Casey Reas, Joachim Sauter (ART+COM), Zimoun, Moritz Stefaner, Zach Gage, Golan Levin, Raquel Meyers, Anthony Dunne (RCA), Revital Cohen, Karsten Schmidt, Spaces of Play, Memo Akten (MarshmallowLaserFeast), Andreas Müller (Nanikawa), James Bridle, Liam Young (The Unknown Fields Division), Andreas Gysin, Greg J Smith, Kyle McDonald, Peter Kirn, Studio NAND, onedotzero i mnogi drugi.

U 2012. godini karte su bile rasprodate u roku od nekoliko nedelja. Više od 1.000 posetilaca, uključujući više od 200 studenata sa fakulteta u Srbiji, koji su dobili slobodan ulaz na festival, imali su pregledan uvid u tehnološke procese i kreativne strategije koje oblikuju potencijale multi-medijalnog umetničkog izraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: