Tina Frank ponovo u Beogradu

Tina Frank, austrijska grafička dizajnerka , video umetnica i profesorka vizuelnih komunikacija, održaće predavanje 20. marta (17.30h) u dizajn inkubatoru Nova Iskra u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2013.

18:54

Default images

Frank će, zajedno sa grupom svojih studenata iz Linca, biti gost Nove Iskre i održati predavanje pod naslovom „Reach out and touch faith: Creativity way beyond graphic design“. Ulaz je slobodan.

Njeno ime najprepoznatljivije je u domenu eksperimentalnog grafičkog dizajna na polju savremene muzike, pre svega kroz saradnju sa izdavačkom kućom Mego (danas Editions Mego) iz Beča. Tina potpisuje dizajn omota nekih od ključnih muzičkih izdanja koja su obeležila poslednju deceniju 20. veka, uključujući albume Christiana Fennesza, članova sastava Pan Sonic, Jima O'Rourkea, Floriana Heckera i brojnih drugih autora.
Kroz digitalni tretman fotografija, inkorporiranje glitch-art metoda u svoj grafički jezik i vešto poigravanje sa eksperimentalnim fontovima, Tina Frank je stvorila autentičan i prepoznatljiv grafički jezik koji je na najbolji mogući način ispratio avangardni muzički sadržaj Mego izdanja.

U domenu pokretnih slika, njeni apstraktni video radovi prikazani su na brojnim izložbama i festivalima eksperimentalnog filma. Kao izvođač i autor, Tina je nastupila na brojnim muzičkim i festivalima novih medija širom planete, a u domenu performansa sarađivala je sa Ivanom Pavlovim (COH), General Magic, Florianom Heckerom i drugima. Zajedno sa Heckerom predstavila se i u Beogradu, gde su 2005. godine u Sava Centru svojim intenzivnim audio-vizuelnim nastupom otvorili četvrto izdanje Dis-patch festivala.
Dok je vodila odsek za grafički dizajn i fotografiju na akademiji u Lincu, organizovala je dva simpozijuma o metodama i strategijama koje objedinjuju polja vizuelne komunikacije i umetnosti, prirodnih i društvenih nauka – „Real Fake“ (2010) i „Multiply“ (2012). Njeni trenutni fokusi su vizuelizacija informacija, digitalne publikacije i povezanost digitalnih medija sa taktilnim svetom koji nas okružuje.

Predavanje u okviru edukativnog programa dizajn inkubatora Nova Iskra biće održano u susret Resonate festivalu novih medija koji ovog četvrtka počinje u Beogradu.

PROČITAJTE: Nova iskra - od ideje do realizacije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: