Dečije Pesničenje u REX-u u subotu

U subotu 16. marta u 18h u Kulturnom centru REX u Jevrejskoj 16 održaće se novo izdanje Dečijeg Pesničenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2013.

12:41

Default images

Učesnici su hor Deca sa Meseca, hor Bella Musica, pesnička sekcija iz Vračev Gaja, beogradski pesnički podmladak, pionirski pank bendovi "Žuti tranzistor" i "Gmaz", kao i umetnici sa CORNERS radionice.

Poklon knjiga: zbirka pesama petnaestoro dece pesnika iz pesničke sekcije Osnovne škole "Marko Stojanović" iz Vračev Gaja.

Prateći program: humanitarna prodajna izložba cegera i bedževa iz male radinosti/inkluzivne radionice "Znači zeleno" učenika Škole za dizajn i dece iz Doma "Drinka Pavlović".

Nastalo iz svakomesečnog Pesničenja, Dečije Pesničenje daje podršku nestašnoj, neuniformisanoj dečijoj sceni i omogućuje scensko iskustvo prvim stihovima, daje pozornost prvim kreativnim skokovima i iskoracima najmlađih.

Ovomartovsko Dečije Pesničenje zbunjujućom scenskom zbrkom predstavlja najnovije kreativne snage gostiju iz Bele Crkve, Vračev Gaja i Beograda i njihovu nezaustavljivu želju da pokažu ono što misle i rade.

Podršku ovim mladim pesnicima, pesnicama, muzičkim znalcima, daju i umetnici Kajsa Sandstrom, Nils Personne, Borja Ruiz i Dragan Protić i Đorđe Balmazović (grupa Škart) koji će održati radionicu sa decom i mladima iz Doma za decu i omladinu Bele Crkve od 12. do 15. marta 2013.

Rezultati tog rada biće predstavljeni, pored belocrkvanskog, i na beogradskom Dečijem Pesničenju. Ova radionica se održava u okviru
interkulturnog umetničkog projekta CORNERS koji omogućava susrete umetnika, aktivista, kulturnih radnika i građana iz različitih delova/uglova Evrope i podržava razmenu njihovih ideja i iskustava http://cornersofeurope.org.

Projekat CORNERS Basecamp: Srbija realizuje INTERCULT i Kulturni centar REX/Fond B92 u saradnji sa Grupom 484 i Domom za decu i omladinu "Vera Radivojević", a uz podršku Švedskog instituta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: