Vratio knjigu posle 69 godina

Jedan Estonac je vratio biblioteci knjigu koju je pozajmio pre skoro sedam decenija, a kao glavni razlog za ovako dugo kašnjenje naveo je bombardovanje tokom Drugog svetskog rata u kojem je zgrada biblioteke teško oštećena.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.03.2013.

20:43

Default images

Predstavnica Centralne biblioteka u Talinu kazala je da je 85-godišnji muškarac vratio knjigu koju je uzeo 7. marta 1944. godine, u doba kada je Estonija bila pod nacističkom okupacijom.

Kako prenosi AP, prilikom vraćanja knjige, vremešni čitalac se izvinio zbog kašnjenja i ponudio da plati kaznu, što je biblioteka odbila.

Knjiga - roman estonskog pisca Eduarda Vilde, još uvek je imala žig biblioteke i serijski broj što je omogućilo njenu identifikaciju.

Inače, nedavno je jedan Britanac vratio knjigu u biblioteku posle pola veka. Pošto je prekoračio rok za vraćanje za čitavih 51 godinu, 60-godišnji Dejvid Blek trebalo je da plati gotovo 3.500 evra kazne, ali je, na njegovu veliku sreću, amnestiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: