SBB nagradio najbolji kratki film

U napetoj atmosferi punoj iščekivanja, proglašen je pobednik konkursa kompanije SBB za neafirmisane filmske umetnike. Vladimir Tagić je dobitnik nagrade u iznosu od 5.000 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.03.2013.

11:24

Default images

Vladimir, autor filma “Stevan M Živković" bio je zaista oduševljen, iako, kako kaže, nije znao šta može da očekuje i da se, kao i svi, nadao pobedi.

- Uložio sam puno truda u ovaj projekat i to je rezultiralo uspehom. Iznos od 5.000 evra meni puno znači, a posebno mi je drago što je kompanija SBB znala da prepozna kvalitet i da ceni rad i znanje mladih stvaralaca. Svi znamo koliko je kulturni život u zemlji potcenjen i koliko se teško afirmišu mladi umetnici, kazao je Vladimir Tagić.

Petočlani žiri kompanije nije imao lak posao, jer je na konkurs pristiglo 580 radova. Iz užeg izbora od 120 filmova, dokumenataraca, animacija, u SBB Video klub će ući 21 rad. Autori su, kako navode u SBB-u, izuzetno inventivni, kreativni i nadahnuti, što je dodatno otežalo donošenje odluke.

- Svakom poslatom filmu, dokumentarnom filmu, animaciji smo posvetili punu pažnju. Petočlani žiri je imao za zadatak da objektivno oceni sve radove. Rezultat toga je 21 veoma kvalitetan video rad koji će se naći u našem Video klubu. Nama je veoma stalo ne samo da pomognemo afirmaciji mladih umetnika, već i da njihove radove učinimo dostupnim, da im napravimo prostor za publiku. Na ovaj način želimo da damo vetar u leđa mladim stvaraocima i pomognemo im da nastave da se bave umetnošću koju su odabrali. Ovaj konkurs bio je naš način da pokažemo da je SBB uvek spreman da podrži kreativne stvaraoce i promoviše njihove radove, objasnila je direkorka komunikacija kompanije SBB, Jovana Lukić.

Sa idejom da ulaže u kulturu, SBB je prošle godine povodom 10 godina poslovanja raspisao i Konkurs za video umetnike. Mogućnost prijave imali su svi neafirmisani umetnici, studenti, kao i oni koji se video stvaralaštvom bave iz hobija.

U planu je nastavak ovakve prakse, ulaganje u uspešne, talentovane pojedince, ali i institucije koje daju veliki doprinos u sferama obrazovanja, pomoći ugroženima ili zdravstva.

Kompanija SBB - Srpske kablovske mreže najveći je operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji, a od skoro i operator fiksne telefonije. Najznačajniji je operator satelitske televizije u regionu, prisutan u šest zemalja sa svojom Total TV platformom. SBB je nastao integrisanjem kablovskih distributera širom Srbije tokom 2002. i 2003. godine, a danas zapošljava oko 1000 ljudi. U saradnji sa kompanijama Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, sa kojima ima iste većinske vlasnike i predsednika uprave, čini jedinstven telekomunikacioni sistem na teritoriji nekadašnje države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: